2011. nov 23.

Szociális Munka Napja

írta: Lmagazin
Szociális Munka Napja

A korábbi években méltó módon megünnepelt Szociális Munka Napjára idén is a megszokott szép meghívó invitálta a szociális területen dolgozókat, november 22-re, csütörtökre a Rózsába. Az elírás nem itt van, hanem a meghívón, a magáról komoly szakmaiságot hirdető önkormányzati vezetés bebizonyította, hogy még a naptárat is képtelen kezelni.
 
Az ünnepség 30-40 perces csúszással és sok üres sorral kezdődött. A sok pozíció terhét viselő polgármesterünk ennyi késéssel tisztelte meg az ágazatban dolgozókat. Majd egy gyors beszéd a szolgálat fontosságáról és a szolgáltatás múltjáról. Pont, mint a közoktatásban itt is szolgálatot kell, hogy ellássanak a dolgozók. Ahol nem a fizetés és nem a jutalom a lényeg! (Ezek szerint Ughy Attila már tud valamit a szociális területen dolgozók bércsökkentéséről)
 
A szociális érzékenységtől mentes Csomó Tamás alpolgármester folytatta a beszédet, amelyből megtudhattuk, hogy a Szentek Városában élünk! Szent Lőrinc és Szent Imre mellett megemlékeztünk Szent Erzsébetről, aki a legelső volt, aki segítette a szegényeket. (Kicsit meglepő, hogy a KDNP-s politikus Jézust kihagyta) Ezt követően az alpolgármester többször is Isten áldását kérte, hogy kire a dolgozókra, vagy magukra az nem derült ki egyértelműen. Az öt kitüntetett a kerületünkben ideiglenesen tartózkodó polgármestertől  megkapta az oklevelét, miközben fantasztikusan mosolygott a magával hozott fotós lencséjébe. A protokol fotózást követően gyorsan távozott a helyszínről. (Hiába, sietni kellett megszavazni az újabb adóemeléseket)
 
Majd egy korábbi években megszokott színvonalas műsorra egyáltalán nem hasonlító előadás féle fokozta a szenvedést. A szociális intézményekben dolgozók  pedig csak remélhetik, hogy a „Szentek Városának” szerény vezetői is egyszer rájönnek, hogy ők is szolgálatot látnak el és nem uralkodnak....

 

Szólj hozzá

csomó tamás attila;ughy attila;