2011. dec 03.

Adventi börleszk Péntek Tamás szervezésében

írta: Lmagazin
Adventi börleszk Péntek Tamás szervezésében

Az Adventi készülődésből mindenki igyekszik kivenni a részét, ki így, ki úgy. A Városgazda Zrt. idén kis börleszket hajtott végre a Városüzemeltetési divízió szereplésében, Péntek Tamás rendezésében. Csak azért, hogy jókedvre derítse a kerület lakosságát.

Történt ugyanis, hogy a kompetens vezetés felállította az ünnepi fenyőt a régi piac területén. Ezt ugyan megelőzte egy szerencsétlen favágási kísérlet az erdőben - szerencsétlen fa állítólag a felismerhetetlenségig megroncsolódott az igyekvő kezek munkája alatt -, de lakossági felajánlás révén sikerült elkerülni a malőrt. Szóval, felállítják a fát, és az ünnepi pillanatot megörökítendőn egy fotóst küldenek fel a magasba kosaras kocsival, hogy illő képeket tudjon készíteni. (Nem csodálnánk, ha idén dr. Lévai István Zoltán lenne az angyalka a fa tetején kis imázsépítés címen (természetesen rózsaszín ingben)). Sajnos a kosaras kocsi bedöglött, a szerencsétlen fotós 1 3 órát kuksolt a magasban, mire jön a mentőötlet: hívjuk ki a tűzoltókat! (Abszurd: a városüzemeltetők a tűzoltókat hívják, mert bajba kerülnek; hihetetlen mi történt ezzel a céggel.)

A tűzoltók sajnos csak úgy tudják lehozni szerencsétlent, hogy leengedték az összes hidraulikaolajat a földre. Úgy, ahogy kell a földre. Persze, a hidraulikus olaj különösen szennyező anyag, de mindegy. Utána jön a kérdés: kinek van a művelethez gépkezelői jogosítványa? Természetesen senkinek! :) Szerencsétlen Péntek, addig-addig rugdosta ki az embereket a cégtől, hogy már gépkezelői jogosítványoknak is híján vannak. Még azt a sopánkodást...

 

 

Ugyan az ügy kicsit kínosra sikeredett, de egy gondolattal ismét előrébb vagyunk. A sokat kritizált, és ballépéseiről elhíresült Péntek Tamás számára a cég menedzsmentje megtalálta a megfelelő pozíciót: ő az, aki Kerényi Imre gúnyájába bújva direktorává vált a kerületi börleszknek. Nem tagadjuk, mi eddig annak szurkoltunk, hogy Ughy szabaduljon meg ettől az amatőr brigádtól, de megvilágosodtunk: NE, véletlenül SE! Így karácsony tájékára rájöttünk - vagy a mi szívünk enyhült meg az ünnepi készülődésben -, mi is az ő szerepük: végre visznek valami kis szint a kerületi közéletbe! Mókát, kacagást!

A híreket még ellenőrizzük, és igyekszünk további infókhoz jutni, de nem bírtunk ellenállni a kísértésnek.

Ahogy írtuk, sikerült további infót szerezni az ügyben. A felküldött fotós Ruzsa István volt, ő nem egy, hanem három órát töltött a levegőben. Neki jutott eszébe a tűzoltók kihívása (LOL!). Ellenben állítása szerint nem engedtek le a földre hidraulika olajat (sztünk kizárt) és a gépkezelőnek volt gépkezelői engedélye (sztünk max. darukezelői, de nem vitáznánk a kollégával. Ellenben nem is tudtuk, hogy mostanság minden műkedvelő felpattanhat egy ipari gépre fotózni.) Egyébiránt az itt elhangzottak semmit nem vonnak le az ügy humorfaktorából. A megkifogásolt tételeket kihúztuk.

Amúgy, hogy megfeleljünk a fanyalgóknak, akik azzal vádolják a blogot, hogy mocskolódik, igyekeztünk egy pozitív hírt gyártani: A Városgazda Zrt. igyekszik minden lurkó karácsonyi kívánságát teljesíteni, így kerülhetett sor arra, hogy az önkormányzat tehetséges fotósa - Ruzsa István - az adventi készülődés jegyében három órát tölthetett egy kosaras autó felemelt kosarában. Istvánt azzal is meglepte a figyelmes menedzsment, hogy szirénázó tűzoltók hozták le a földre. Így váljon mindenki kívánsága valósággá. Boldog karácsonyt kívánunk minden kis lurkónak!

Szólj hozzá

pestszentlőrinc lévai istván zoltán alkalmatlanság ughy lévay pestszentlőrinc pestszentimre városüzemeltető attila;ughy attila; péntek tamás hozzánemértés városgazda zrt