2011. dec 08.

Nem kerül pénzbe az utcák átnevezése ???

írta: Lmagazin
Nem kerül pénzbe az utcák átnevezése ???

„Nem kerül pénzbe az utcák átnevezése” állítja a XVIII. kerületi Fidesz-KDNP propaganda gépezete . Valószínűleg azt akarták írni, hogy az átnevezendő utcák lakóinak nem kell fizetni az okmánycserékért. Persze ez sem igaz, több okból sem.


Rengeteg (kényszer) vállalkozó lakik az érintett utcákban, valamint sok kisebb nagyobb cég székhelye is itt található. Nekik eleve nem „ingyenes”, az igazolvány és minden egyéb papír átírás, így akár többszázezer forintos plusz kiadást jelenthet nekik ez a névváltoztatás őrület. 

Hatalmas kiadást jelent a névváltoztatás az érintett utcákban lakó lakáshiteleseknek is. Csak a banki átírási illetékek elérhetik akár 150.000Ft-ot is, amit szintén az ott lakó kénytelen fizetni. Nem beszélve az utánjárásra fordított rengeteg időről, energiáról, a céges kiadványok, reklámok...stb cseréjének költségéről.
Akik olyan „szerencsések”, hogy nem esnek a fenti körbe, és "csak" néhány igazolványukat kell kicserélni, azok is ki kell vegyenek legalább 2 nap szabadságot, míg elintézik az igazolvány cseréket.

A kerületi Fideszes képviselők azt mondják, a "sima lakóknak" az önkormányzat állja az átírás költségét. Az önkormányzat pénze, az kinek a pénze, az a csáki szalmája? Vigye, aki látja, költhetik ész nélkül arra, ami csak az eszükbe jut? Ez most a legfontosabb, mikor az egész ország rohan a pénzügyi összeomlás felé?

 
Az már csak hab a tortán, hogy nekiállnak történészkedni, ami abból áll, hogy meghamisítják a történelmet.  Példaként hozzák Marx és Engels nevét, akikről már nincs is elnevezve utca Budapesten! Az más kérdés, hogy a világ épeszű részén –például nyugat Európában-, mindkét emberről van elnevezve közterület. 
Állításuk szerint „ a kommunista propaganda kreált hőst” például Sallaiból.
Valójában  Sallait, Fürst Sándorral együtt – hamisan, ártatlanul megvádolva a biatorbágyi merénylettel – halálra ítélték. Hiába tiltakozott József Attila és Illyés Gyula is röpiratban a döntés ellen, az itéletet 1932. július 29-én végrehajtották. (Bár ahogy haladunk, hamarosan József Attilából is kommunistát csinálnak Fidesz-kdnpés politikusaink.)


Tehát ami szerintük „nem kerül pénzbe”, az nagyon sokba kerül az egyénnek és a köznek, miközben a lakók döntő hányada egyáltalán nem is akarja az utcanév változtatást, sőt erősen ellenzi! Bizonyítja ezt a két XVIII.kerületi ellenzéki párt (MSZP-LMP) által is támogatott aláírás gyűjtési akció, melyben az érintet utcákban élők  több mint 80%-a tiltakozik a névváltoztatás ellen. 
 

 

 

Szólj hozzá

hazugság átverés ughy pestszentlőrinc pestszentimre