2011. dec 13.

Levágott emberi testrészeket találtak a XVIII. kerületben.

írta: Lmagazin
Levágott emberi testrészeket találtak a XVIII. kerületben.

Gyilkosság áldozata lett az a férfi, akinek levágott végtagjait hétfőn találták meg a XVIII. kerületben.

Ismét a vezető hírek közé került Pestszentlőrinc. Tegnap egy máig ismeretlen férfi végtagjait találták meg a Barcika téren található szelektív hulladékgyűjtő sziget mellett. Az MTI úgy tudja, hogy a férfit vasárnap ölhették meg, majd ezt követően került sor a szörnyű tettre.

A brutális gyilkosság ismét ráirányítja a figyelmet arra, hogy kerületünkben az elmúlt másfél év során komoly mértékben romlott a közbiztonság. Az önkormányzat vezetése szinte egyik első intézkedésével oszlatta fel a Városőrséget, majd ezután bevezették, azt az azóta látványos kudarcba fulladt akciót, amelynek keretében a kerület öt pontján előre meghatározott időben áll egy rendőrautó. A területért felelős Lévai István Zoltán alpolgármester csak a lakosság és az ellenzék tiltakozására javíttatta meg azt a mintegy 50 térfigyelő kamerát, amelyek hónapokig voltak működésképtelenek a nyári viharokat követően. 

A városvezetés téma iránti érzéketlenségét legjobban talán az szemlélteti, hogy a kerület 2011. évi költségvetés decemberi módosítása során újabb 1 millió forinttal készül csökkenti a Kerületi Közbiztonságért Alapítvány számára nyújtott támogatást. 

Szólj hozzá

közbiztonság lévai istván zoltán pestszentlőrinc pestszentimre