2011. dec 21.

"Köpni, nyelni nem tudok", kivégzik a Klubrádiót !

írta: Lmagazin
"Köpni, nyelni nem tudok", kivégzik a Klubrádiót !

Sem a Klubrádió, sem a Rádió1 frekvenciaengedélyét nem hosszabbította meg keddi ülésén a Médiatanács. Az adók által eddig használt frekvenciát két, eddig ismeretlen kft. üzemeltetheti a jövőben. A Klubrádióét átvevő cég ügyvezetője egy fogyasztói csoportként működő kft-nek is az ügyvezetője, amelyet nemcsak számos internetes fórumon panaszoltak be, de a fogyasztók megtévesztése,és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt elmarasztalt 2010-ben a Gazdasági Versenyhivatal is, írja az origo.hu.


Arató András, a Klubrádió tulajdonosa az ATV Egyenes Beszéd című műsorában reagált a médiatanéács döntésére. "Köpni-nyelni nem tudok, nem gondoltam, hogy egy félmilliós hallgatósággal rendelkező, 10 éve működő rádió negligálható" - mondta, hozzátéve, hogy véleménye szerint "végtelenül cinikus pályázat volt". Arató András azt is hozzátette, hogy bár a döntéssel szemben van helye jogorvoslatnak, "mivel a médiahatóság jogköre olyan széles, hogy bármit megtehet", valószínűleg inkább nemzetközi fórumokhoz fordulnak.
A klubrádió vidéki frekvenciáit már korábban elvették, emiatt szinte már csak a fővárosban volt hallgatható, így is félmilliós volt a rendszeres hallgatói száma, ez Budapest lakosságának nagy része.
 

Egy komment szintén az origóról:


"Sikerült az utolsó ellenzéki rádiót is a földbe taposni.
Remek.
Mostmár a látszat megőrzése sem számit, a totális uralom megkezdődött.

Lassan-lassan jön a terror is.

Lehet kezdeni lobbyzni nyugaton, hogy indítsák be újra a Szabad Európát, vagy a BBC magyar nyelvű adását.
És a rádió mellé kuporodva titokban hallgatni, mint az "átkos"-ban...

Remélem a klubrádió valahogy megpróbál legalább a középhullámon életben maradni.
Ha kicsit zajos lesz a vétel nem baj, a minőséget úgyis a műsorvezetők, a szerkesztők meg a vendégek megszólalásai adják.
Csak szóljon valami az éterben ami nem csak a bólogatás és
reményt ad.

Nem vagyok hívő, de imádkozom értetek Klubrádió !"

Artó András interjú az ATV Egyenes beszéd műsorában:

http://atv.hu/cikk/video-20111220_arato_andras
 

Szólj hozzá

orbán diktatúra cenzura fülkeforradalom