2012. jan 04.

Pozőr homokszem a gépezetben (x)

írta: Lmagazin
Pozőr homokszem a gépezetben (x)

Sokakat meglepett a december 15-ei ülésen Csabafi Róbert csatornadíjakkal kapcsolatos kezdeményezése, amikor egy, a Lőrinci Magazinban megjelent korábbi cikkben szereplő véleményhez kísértetiesen hasonló javaslatot fogalmazott meg. A kezdeményezés ugyan kiválóan rámutat a Fővárosi Önkormányzat fideszes többsége által elfogadott csatornadíjszámítási rendszer bornírtságára - miszerint nem a ténylegesen igénybe vett szolgáltatásért kívánnak díjat szedni -, azonban Csabafi kezdeményezése lehetetlen helyzetbe hozta Ughy polgármestert.

Csabafi ugyanis olyan határozatot fogadtatott el a népszerűség-vesztéstől szenvedő fideszesekkel, amely kötelezi Ughy polgármestert, hogy szembehelyezkedve fővárosi képviselőtársaival és korábbi álláspontjával, a Közgyűlés határozatát ellehetetlenítő kezdeményezéssel éljen.

Sokak szerint azonban Csabafi kezdeményezése álszent, hisz egyéni képviselői munkássága nem jogosítaná fel ilyen "bátor" szembehelyezkedésre. A Csabafival kapcsolatban megjelent legfontosabb kritikák leginkább az alacskai tevékenységének hiányával, a Kapocs utcai erdő minősíthetetlen állapotával, a Pestimrei részönkormányzat széteső munkájával és a lakosság elégtelen tájékoztatásával kapcsolatosak.

Az Alacskai telepen tavalyi évben tapasztalt botrányos állapotokat - melyről blogunk is számtalan alkalommal beszámolt - sokan Csabafi számlájára írták azzal, hogy képtelen volt a lakossági panaszokat idejében eljuttatni a cégek kezdő menedzsmentjei számára.

Az Almáskertekkel és a Kapocs erdővel is többször foglalkoztunk a sorozatos rongálások és a botrányosan szemetes közterületek kapcsán.

A Pestimrei részönkormányzattal kapcsolatban a legtöbbször visszatérő kritika az, hogy a testületi munka koordinációja feltűnően és érthetetlenül gyenge és legutóbb annyira elfajult a helyzet, hogy Csabafi nem volt képes a testülettel elfogadtatni az Ughyék által összeállított költségvetési koncepciót. A rossz nyelvek szerint ennek üzenetértéke is volt egyben.

A lakosság elégtelen tájékoztatása pedig akkor válik nyilvánvalóvá, ha számba vesszük mindazon pestimrei pletykákat az SzTK egyes funkcióinak megszüntetésétől kezdve, az általánossá vált nézetig miszerint nagyon romlik a bűnügyi helyzet a városrészben. Ez azért lehet problémás a vezetésnek, mert a közbiztonság az ellenzék egyik kedvenc vesszőparipája, és a Lévai-féle koncepció sikere egyelőre erősen kétséges. A Lévaival és Bauer Ferenccel kapcsolatos botrányok mellé pedig nincs szükség újra és újra "tüzet oltani" Imrén.

Mindezen ügyek kapcsán nyilvánvalóvá válhat, hogy a Csabafi-féle kezdeményezést többen nagyon káros önfényezésnek tekintik, ami csak arra jó, hogy Ughyt kellemetlen helyzetbe hozzák. Szélsőséges vélemények szerint egyesek, most a polgármester bőrén akarnak feljebb kapaszkodni, miközben eredményeik helyett kudarcaikról lehet kizárólag hallani.

Szólj hozzá

fidesz lévai istván zoltán bauer ferenc alkalmatlanság ughy lévay pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila; csabafi