2012. jan 18.

Biztos, hogy Jó kezekben van? - Számos szolgáltatás szűnt meg a Bókay kertben

írta: Lmagazin
Biztos, hogy Jó kezekben van? - Számos szolgáltatás szűnt meg a Bókay kertben

Szaniszló Sándor, az MSzP nevében kereste meg szerkesztőségünket. Tekintettel az ügy jelentőségére, teret engedünk a levélnek:

"Tisztelt Szerkesztőség!

Kérem, hogy szíveskedjenek biztosítani a nyilvánosságot a Bókay kertben tapasztalható fejleményekkel kapcsolatban.

Mint az MSzP kerületi alelnöke, korábbi alpolgármester a mai nap folyamán lakossági bejelentésre kerestem fel a Bókay kertet, hogy személyesen is ellenőrizzem az elhangzottakat. A lakossági bejelentés és a személyes tapasztalataim alapján - melyet fényképekkel igazolok - az alábbiakról szeretném tájékoztatni az olvasóközönségüket:

  • A hosszú évek óta üzemelő teniszpályák idén télen nem kerültek beüzemelésre, sem ezek, sem a büfé nem használható, március közepéig zárva tart;
  • Az elmúlt években átadott Kalandpark bezárt, az építményeket elbontották;
  • A több, mint fél évtizede közmegelégedésre működő Ágas-Bogas Műhelyt, a korábbi üzemeltető által elmondottak alapján botrányos körülmények között száműzték;
  • A közelmúltban átadott futópálya szétesőben, egyes részei már balesetveszélyesek;
  • A BMX-pálya használata tiltott;
  • Az intézményt körbevevő falakon graffitik csúfkodnak,  a színpad nézőtere megrongált.

Egyedül a Kőszegi János fideszes képviselő által működtetett sípálya környéke tűnik rendezettnek, a hely szellemiségéhez méltónak.

Az elképesztő állapotok láttán tájékoztatást kívántam kérni Csempesz Iván korábbi ügyvezetőtől, jelenlegi divízióvezetőtől. Mély sajnálatomra Csempesz úr még fél tízkor nem tartózkodott a hivatalában. Később - pozícióját megcsúfolva - telefonon Lévai alpolgármesterhez irányított kérdéseimmel.

Lévai alpolgármester magyarázatot adott a BMX-pálya átmeneti bezárására, ezen túl ígéretet tett, hogy kivizsgálja a jelzett problémákat, többek között Csempesz úr munkarendjével kapcsolatos anomáliákat is. Arra viszont nem sikerült magyarázatot találni a beszélgetés során, hogy egy balesetveszélyes pálya hogyan lehet része az önkormányzat által meghirdetett ingyenes sportprogramnak.

Mindent összevetve döbbenetesnek találom, hogy az egykor fővárosi hírű komplexumból rövid időn belül ilyen széles körben tűnjenek el a közösség számára fontos szolgáltatások, programok. Ezeket a folyamatokat az MSzP helyi vezetése károsnak találja, és felkéri az Ughy Attila polgármestert, hogy sürgősen keressen megoldást a problémákra, továbbá vonja le a megfelelő személyi konzekvenciákat a Vagyongazda Zrt. és a felelős tisztségviselők esetében.

A Magyar Szocialista Párt ugyan nem kíván osztozni a Fidesz vezette önkormányzat közérdekű szolgáltatásokat - minden racionális indokot mellőző - leépítő politikájában, de saját eszközeivel segíteni kíván a helyzet megoldásában.

Ennek megfelelően önkéntes munkát szervezünk azzal a céllal, hogy a Bókay kert ismét visszanyerje régi patináját. Várjuk minden olyan kerületi lakos jelentkezését, aki tud és hajlandó önkéntes munkával hozzájárulni értékeink megóvásához. Az akcióval kapcsolatos toborzást és tájékoztatást a Facebookon intézzük az elkövetkező hetekben, "Óvjuk meg a Bókay kertet!" címmel.

Megtisztelő jelentkezésüket várva maradok tisztelettel,

Szaniszló Sándor,

az MSzP kerületi alelnöke"

A Lőrinci Magazin.blog.hu támogatja az akciót és folyamatosan tájékoztatja a közönséget a fejleményekről!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

fidesz kőszegi lévai istván zoltán felelőtlenség alkalmatlanság bókay kert lévay pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség attila;ughy attila; hozzánemértés csempesz iván városgazda zrt banyár lászló