2012. jan 20.

Biztos jó kezekben van? (2. rész)

írta: Lmagazin
Biztos jó kezekben van? (2. rész)

Tegnapi nappal tettük közé Szaniszló Sándor levelét, hogy milyen állapotok uralkodnak a Bókay kertben. Írásunk nagy érdeklődést váltott ki. Szerkesztőségünk több megkeresést és fotót kapott a témában, mely mindegyike ugyanazt a képet festette le. Ezen írások közül most az egyik legérdekesebbet tesszük közzé.

 

Tisztelt Szerkesztőség!

Olvastam a Bókay kerttel kapcsolatos írásukat, és nevem elhallgatását kérve Én is szeretnék számos olyan információt megosztani Önökkel mely igenis tartozik a nagy nyilvánosságra. Nevem elhallgatását azért kérem, mert jelenleg is a cégnél dolgozom, de ahogy mindenki más Én is félek, hogy ez a kis pénz is, amit ott kapok ne vesszen el és vele együtt a munkahelyem sem.
Amit megosztok, úgy gondolom, hogy tanulságként és intő jelként szolgál, hogy manapság milyen világot élünk:
Csempesz Úr péntekenként csak akkor jár be dolgozni, ha aznap munkavállalót bocsájtanak el, „szerencsére” már nincs sok a régiek közül, így könnyebb a hétvégéket meghosszabbítani.
Munkavállalókkal több hónapra visszamenőleg – visszamenő hatállyal- iratnak alá módosított munkaszerződéseket, úgy, hogy azokat a dolgozó nem viheti el aláírás előtt, arra való hivatkozással, hogy az irat a munkavállaló személyes adatait tartalmazza. Mondjuk az érdekes, hogy a saját adatai mióta titkosak a munkavállaló előtt.
Számos munkavállaló havi 200-250 órát dolgozik, melyre túlóra kifizetés nem történik. Délutáni, éjszakai pótlékokról nem is beszélve.
A jelenléti ívek kitöltésénél nem lehet azonos tollal beírni egymás után a napokat, nehogy a dolgozó előre kitöltse. Ennek ellenére hó vége előtt, már több nappal előre kitöltve kell beküldeni a központba a bérszámfejtés részére.
Tudták e, hogy az előző vezetés által végzett munkát ma jelenleg dupla stáb végzi, holott a feladatok száma nem sokasodott, sőt……
Sajnos az elmúlt időszak szakmai csapata, mely élt halt a Bókay kertért és a további telephelyekért, ma már nincsen. Ami maradt síri csend, könnyes szemű dolgozók, szakmai felügyelet hiánya, terv célkitűzés hiánya, elküldött kirúgott megalázott emberek, és sivárság ahogyan a kert is kinéz.

Tiszteletreméltónak tartjuk, hogy egyre többen osztják meg történetüket. Ez a levél kiváló lenyomata lesz a jelenlegi korszaknak, ahol emberek ezrei nem merik elmondani a véleményüket és tűrik a jogsértéseket, mert félnek állásuk elvesztésétől. Tucatnyi kérdés merül fel a levél és a közzétett képek kapcsán. Ezekre a kérdésekre idővel magyarázatot kell találni. Valóban húztak egy vonalat.

 

Szólj hozzá

átverés lévai istván zoltán alkalmatlanság bókay kert lévay pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség attila;ughy attila; hozzánemértés csempesz iván városgazda zrt banyár lászló