2012. feb 20.

Ezek megőrültek?!

írta: Lmagazin
Ezek megőrültek?!

Közkegyelemben kívánja részesíteni a Fidesz a karácsony előtti napon az Országház előtti tüntetésről fogdába szállított szocialista, dk-s és lmp-s országgyűlési képviselőket.

Az abszurd helyzetre jellemző módon  az ellenzék kifejezett kérése ellenére kívánnak kétharmados határozattal döntést hozni az ügyben. Többek között így részesülne kegyelemben Gyurcsány Ferenc is, akinek a bármilyen módon történő hüvösre juttatását még nem kívánta úgy ember, mint a miniszterelnök. Az ügy buktatóit látva, óvatosságból kedd éjszakára időzítik a parlamenti vitát, amikor kicsi a valószínűsége, hogy tömegek fogják körmüket rágni a képernyők előtt.

Ide illő párhuzam, ami egyúttal jól mutatja a most regnáló hatalom és az ellenzéke szerepfelfogását, hogy a három évvel ezelőtti fideszes parlamenti kordonbontás során a jelenlévő rendőrök diszkréten oldalra fordultak és senkinek nem jutott eszébe a nyílt törvénysértés őrizetbe vétellel és rabosítással való megtorlása.

Jelen esetben a vád a fideszes képviselők autóinak áthaladását akadályozó személyi szabadság megsértése, bár gyalogosan aki akart bemehetett az országgyűlés épületébe. Ezzel ellentétben a kormánypárti gépkocsik (még) nem magánszemélyek, így azok személyiségi jogai nemigen sérülhettek.

Szólj hozzá

orbán fidesz parlament tüntetés hatalom diktatúra szocialista