2012. már 30.

Kosz és graffiti borítja a Nemzetiségek parkját

írta: Lmagazin
Kosz és graffiti borítja a Nemzetiségek parkját

Nemcsak a jogos éves támogatását felezte meg mindenféle egyeztetést mellőzve a fideszes kerületi önkormányzat a helyi kisebbségeknek, hanem szimbólikus értelemben is kimutatja mit gondol róluk azzal, hogy tétlenül nézi a Nemzetiségi emlékpark enyészetét.

A nemzetiségek javaslatára és anyagi támogatásuk mellett nyolc évvel ezelőtt az előző önkormányzat által megépített és ünnepélyes keretek között átadott emlékpark évekig szolgált az összetartozás megerősítésének helyszínéül, helyt adva számos kultúrális programnak és megemlékezésnek. Sokan emlékezhetnek még azokra az eseményekre is, amikor a zászlórudakon mind a 11 közöttünk élő és tevékenykedő nemzetiség zászlaja lobogott a szélben, igazi ünnepi hangulatba öltöztetve a Havanna lakótelepnek ezt a részét.

Az emlékpark megépíttetésére, ide értve a nemzetiségek nyelvén felírt közösségek felsorolását tartalmazó emlékoszlopot, a hozzá tartozó szökőkút kialakítását, a padokat és a sétányt mintegy 12 millió forintot költött az önkormányzat.

A gondatlanság következtében az emlékhelyben esett károk mára több millió forintra tehetők, mindent elborít a graffiti és leírhatatlan a mocsok, amit az arra járók naponta kerülgetnek.

Lévai István, a városüzemeltetésért felelős alpolgármester szándékát ezidáig nem sikerült megismernünk. Jó lenne tudni, hogy rendben valónak találja-e a tér mostani állapotát, amennyiben nem, kíván-e bármilyen intézkedést hozni az emlékpark rendbetétele érdekében.

Szólj hozzá

fidesz átverés istván pestszentlőrinc havanna emlékpark gondatlanság nemzetiségek hozzánemértés lévai