2012. ápr 09.

A gyerekek csokitojásra vadásztak

írta: Lmagazin
A gyerekek csokitojásra vadásztak

Húsvét hétfőjén a reggeli órákban csokitojás-vadászatra hívták a gyerekeket az Alacska lakótelepi civilek és a kerületi szocialisták. Az Alacska és a Szent Lőrinc (KISZ) lakótelepeken meghirdetett programra szép számmal jöttek a látogatók, sokan a kezdés előtt már fél órával várták a kapunyitást.

Az élelmesek ezúton is szép számú tojást gyűjtöttek össze, sokak kezében 4-5 csokitojás is volt. A szervezők igyekeztek a később jövő gyerekeket is kárpótolni a korai kelésért.

A program felelősei álmosan, de elégedetten nyilatkoztak és jelezték, hogy jövőre sokkal több helyen fognak csokitojás-vadászatot hirdetni a gyerekeknek. Meglátásuk szerint a fővárosban részben megváltozott az ünnep képe, sokan csak a legszűkebb családi és baráti társasághoz mennek locsolkodni, ugyanakkor a gyerekek ünnepi lázban égnek. Nekik szerettek volna egy kis közösségi élményt és örömet okozni. Végezetül jelezték, hogy jövőre keményebb kihívás elé állítják a gyerekeket, mert az nem állapot, hogy tovább tart elrejteni ezeket a fránya tojásokat, mint ahogy a kincskeresők megtalálják ezeket.
 
 
Szólj hozzá

mszp húsvét szocialista szociális érzék alacskai alacska