2012. ápr 13.

Egyetértek Matolcsy Györggyel

írta: Lmagazin
Egyetértek Matolcsy Györggyel

Mondhatni az ellendrukkerek mindenre ráugranak, ami jól jöhet a kormány ellen, persze tisztelt vezetőink mindent meg is tesznek, hogy jogos ellenérveket váltsanak ki a társadalom széles spektrumában. De azért tudnunk kellene, hogy hol a határ.

Igenis egyetértek Matolcsy miniszter úrral, aki az olyan alaptalan és az uniós jogi szabályozást nem ismerő balliberális felvetésekre (fúj!), hogy csökkentsük a benzin jövedéki adó terhét, mert a magyar átlagembernek ez már elviselhetetlen terhet jelent még akkor is, ha többet keres, mint 47.000 Ft. Egyetértek, amikor – képzeletben – előveszi a monokliját és egy angol lord kimért legyintésével elhessegeti ezt a proli ötletet azzal, hogy nem lehet. Nem lehet, mert vannak az üzemanyagra vonatkozó közösségi szabályok, amelyeket ugye figyelembe kell venni. Ennyi.

ENTER ENTER

Na ebben a pillanatban robbantam fel az autóban a reggeli híreket hallva.

Egészen elképesztő ez az álszent érvelés, ha éppen nem a szabadságharc 12 pontját kell valahogy érvekkel megtámogatni. Hihetetlen, hogy már lassan két éve arról szól a kormányzati politika, hogy le az újkori Moszkvával, „nekünknemdiktálsenkimertmivagyunkazászlóshajó” jellegű érvek hagyják el Nemzeti (Szíjjártó) Péter száját nap mint nap, gyakorlatilag uniós létezésünk attól függ, hogy mikor áll le a kormány az antidemokratikus intézkedéseivel - ami Brüsszelben is kivágta a biztosítékot, ámde ha arról van szó, hogy Vezérünk által eltervezett nemzeti pénztárcából ki kellene venni, akkor az már uniós jogot sért és mi ugye adunk az unió véleményére és hát olyat nem lehet tenni.

Szerény véleményem szerint a kormányzati kommunikációban el kellene dönteni melyik karót pisiljük le. Mert hát nem az a cél persze, hogy én ne rántsam el a kormányt egy ilyen hír hallatán az M5 feljárón, hanem, hogy a felelősségteljes és következetes kormányzásnak legalább az emlékképét visszaidézzük.

Természetesen az ügyben fontos tudnunk a tényeket is. Ma egy liter ólmozatlan benzin jövedéki adó tartalma 120 Ft. A jelenleg hatályos uniós előírás szerint a minimum adó – ami alá egy tagállam sem mehet –0,359 EURO, ami 300 Ft-os Euroval számolva kb. 107 Ft. Matolcsy úrnak tehát igaza van. Lényegi csökkentést ebből nem lehetne elérni. Megjegyzem, hogy nem csak jövedéki adó sújtja a benzint, hanem például áfa is, ami most nőtt 27 %-ra.

A forradalmistaMatolcsy úr számára azonban ezzel takarózni olyan, mint 1848-ban császári pátensre hivatkozni. Most akkor tényleg szabadságharc, vagy mi? 

Szólj hozzá