2012. ápr 13.

Maguk sem gondolták komolyan

írta: Lmagazin
Maguk sem gondolták komolyan

Április 12-én a Malév bedöntése miatt állásukat vesztett emberek százai tipródtak a Rózsa művelődési házban meghirdetett állásbörzén, ahol Ughy Attila, a kerület polgármestere és egyben országgyűlési képviselője a marketingkampányában nem kevesebb, mint hatszáz álláshely kiosztását ígérte.

Hogy valami sántítani fog a pestszentlőrinci állásvarázson már az első negyedórában kiderült, mivel a központilag odavezényelt hatósági, fővárosi és önkormányzati társaságok elméletben munkahelyeket kínáló pultjai csak a helyet foglalták és nagy csodát nem lehetett várni a Fidesz kötődésű civil alapítványok expozéjától sem.

Az emberek morgolódását hallva a polgármesteri megnyitóban már nem is a sikeres álláskeresésről, hanem életvezetési tanácsadás igénybevételéről és egyéni vállalkozások indításáról próbálták a tanácstalanul álldogáló embereket győzködni. A kiállító pultok mögött állók egy részének felkészületlenségét mutatja, hogy a Budapesti Közlekedési Központ mindössze egy kétoldalas céges prospektust tudott az érdeklődők kezébe adni és arra a kérdésre, hogy tudnak-e akár egyetlen szabad álláshelyet mondani azt a választ adták, hogy tessék felfáradni a vállalat honlapjára.

A börzén jóindulattal értékelve talán kéttucatnyi munkahely kerülhetett kiajánlásra, de ezek köszönő viszonyban sem állnak a Malévnál betöltött állásokkal, sem a munkafeltételek, sem a juttatások tekintetében. Néhány lakás és biztosítási ügynöki ajánlatot leszámítva ugyanis olyan fizikai munkakörökre kerestek jelentkezőket, amelyek fele semmilyen végzettséget nem igényel és az ellátásáért minimálbért fizetnek.

A dolgavégezetlen emberek csalódottságát a lufi kiállítás szervezőinek szép üzenete sem nagyon tudja enyhíteni, amelyben az érdeklődők további karrierjének építéséhez sok sikert kívánnak. 

Szólj hozzá

fidesz hazugság pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila; hozzánemértés városgazda zrt malév;