2012. ápr 20.

A Jobbik titkos terve: polgárháború iráni segítséggel?

írta: Lmagazin
A Jobbik titkos terve: polgárháború iráni segítséggel?

Egy várható polgárháború kirobbantásának esélyeiről beszélgetett egy eredetinek tűnő és vágatlan hangfelvétel tanulsága szerint Juhász Oszkár jobbikos polgármester a kampányfőnökével és két aktivistával a Szebb Jövőért Polgárőr egyesületből. Az ügy komolyságát jelzi, hogy fideszes és szocialista kezdeményezésre sürgősséggel a Nemzetbiztonsági bizottságot is össze kellett mára hívni.

A beszélgetés résztvevői nemcsak egy várható polgárháborúról beszéltek, hanem arról is, hogy annak akkor kell megtörténnie, amikor az az ő győzelmükkel végződhet. A beszélgetés során Juhász egyebek között azt mondta, "most úgy lenyomnának minket, mint a bélyeget. Hétezer olyan rendőrük van, aki állig föl van fegyverezve, és hithű a Zsideszhez". Szó volt arról, hogy megválasztása után külföldről, vélhetően Iránból kap pénzt és esetlegesen emberi támogatást a polgármester.

Mesterházy tegnap azt mondta, több kérdésre is választ vár Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől. Például arra, egyetért-e a gyöngyöspatai polgármester állításával, hogy Magyarországon polgárháborúval kell megdönteni az alkotmányos rendet. Továbbá arra is, egyetért-e azzal, ahogyan a hangfelvételen a zsidóságról és a cigányságról úgy beszélnek, mint arról a "fajtáról", amit "le kell darálni minél gyorsabban", és velük szemben brutális módon kell fellépni. Vonától arra is választ vár, milyen külföldi országokból számít pénzre a szélsőjobboldali párt.

Juhász Oszkár polgármester úgy nyilatkozott: "ilyen felvételről nem tud", a Jobbik pedig nem kommentálta az elhangzottakat.

 

Szólj hozzá