2012. máj 10.

Ha a törvényalkotók közöttünk élnének

írta: Lmagazin
Ha a törvényalkotók közöttünk élnének

Felháborodással vették az ezer sebből vérző és tízféle adótól sújtott autósok a hatóságok azon packázását, miszerint csak menetirány szerint lehet leparkolni a kétirányú utcában a haladási irány szerinti oldalon. Ezt mondja a KRESZ.

Igen, de ha a törvényalkotó maga is vezetne autót, és nem sofőr várakozna rá akár ötven percen keresztül is, másképp látná.

Vegyünk egy kerületi példát. KISz  (Szent-Lőrinc) lakótelep. Az országban tucatszámra találni hasonlót. Az utca egyik oldala a menetirányra merőleges parkolást tesz lehetővé, így lett megépítve.( Fésűfogas). A másik oldalon egy sorban a járda mentén parkolnak az autók.

Aki a munkából hazafelé jön gépkocsival, ha még megengedheti magának ezt a luxust, és még munkája is van, akkor például a Méta u felől behajt a Riesz Frigyes utcába. Ha talál helyet a fésűs parkolóban, szinte biztos oda áll be. De ha nem ? Beáll a járda mellé. Így logikus. Nehogy már elmenjen az utca végéig, ott egy Y tolatással megforduljon, hogy mire visszaér az utca közepéig, már valaki más beparkoljon a szabad helyre.

Ezek az utcák olyan szűkek, hogy két autó egymással szemben csak óvatosan, félrehúzódva haladhat el egymás mellett. Ezt azért kell megjegyeznünk, mert ebből látszik, fel sem merül a balesetveszély okozása a másik oldali parkolás miatt.

Szólj hozzá

hozzánemértés