2012. máj 14.

51 féle adót nyögnek a vállalkozások

írta: Lmagazin
51 féle adót nyögnek a vállalkozások

A legújabb közterhek kivetésével végérvényesen kiderült, hogy a kezdetben magát a nemzeti adócsökkentések kormányfőjének nevező "söralátétes" Orbán Viktor úgy fog bekerülni a köztudatba, mint a legtöbb sarcot a nép nyakába akasztó miniszterelnök.

Persze, ma már tudjuk, hogy a szabadságharcnak mérhetetlen sarc lett az ára, ám a kormányzati hibák beismerése és korrigálása helyett egyszerűbb a rossz irány mellett is kitartani és visszafele mutogatni.

Lássunk néhány tételt a nemzeti közteher mérlegből:

- 98 %-os különadó a végkielégítésekre,

- különadó (amit persze, mi emberek fizetünk meg úgyis) a bankokra, biztosítókra, boltokra, távközlésre, energia ellátó cégekre,

- 30%-os baleseti adó a kötelező felelősségbiztosításra,

- chipsadó,

- kulturális adó,

- kamarai regisztrációs adó,

- katasztrófa védelmi  és élelmiszerlánc - felügyeleti hozzájárulás,

- csekkadó, dugódíj, elektronikus útdíj.

Az új adók mellett persze a régiek terhei is szépen emelkedtek, a teljesség igénye nélkül említést érdemel az Áfa 27%-ra emelése, az adóbírságok drasztikus megemelése, az építmény és telekadók duplázása, a természetbeni juttatások adójának megemelése.

De nőtt a cégautóadó, a benzin, cigaretta és alkohol adótartalma is. És azok sem jártak jobban, akiknek 4950 forint helyett mostantól 6390 forintot kell fizetni a havi egészségügyi szolgáltatási járulékra.

Szólj hozzá

orbán fidesz hazugság sarc xviii