2012. máj 18.

Ügyes! Büntessük a szelektív hulladék gyűjtőit is!

írta: Lmagazin
Ügyes! Büntessük a szelektív hulladék gyűjtőit is!

Örömteli, hogy egyre növekszik azon környezettudatos emberek száma, akik szelektíven gyűjtik a háztartási hulladékot. Nagy számban van olyan elvetemült ember is, aki az összegyűjtött papírt, műanyagot, fémet, üveget,  saját kocsiján szállítja a szelektív hulladékgyűjtő konténerekhez.

Azt viszont nehezen tudjuk elképzelni, hogy a fenti embertípus annyira elvetemült, hogy ezek után még büntetést is szeretne fizetni. Pedig simán beszedhet egy csinos kis helyszínbírságot, vagy feljelentést. Szemfüles hatóságaink ugyanis várakozni tilos táblát helyeztek el úgy tíz méterrel a konténerek előtt.
Környezettudatos sőt szabálytisztelő emberünk a következőt teheti, vagy távolról kézben cipeli gyűjtése eredményét a konténerekig, vagy kockáztat és megáll a tiltás hatálya alá eső területen. A KRESZ szerint, viszont nem hagyhatja el a gépkocsiját, és legfeljebb 5 percig állhat ott (hogy mi számít gépjármű elhagyásnak, az az intézkedő közeg értelmezésén, vagy jókedvén múlik), így kipakolni sem tud.
Tudjuk, kell minden fillér az államkasszának (sok az éhes unortodox), no de ez nem túl durva?


Itt jegyeznénk meg, hogy ha ön kerül itt vagy más közlekedési (szabálysértés) intézkedés alá a kerületben, akkor ragaszkodjon a helyszínbírsághoz (ha lehet). Ugyanis többen jelezték szerkesztőségünknek az új trükköt. Az intézkedő rendőr megkérdezi az áldozatot, volt e már közlekedési szabálysértése két éven belül? Ha a válasz nem, akkor rendőrünk megnyugtatja, jobban jár a feljelentéssel, mert csak figyelmeztetést fog kapni mivel nem volt még 2 éven belül szabálysértése. A végeredmény pedig az, hogy a helyszínbírság sokszorosát küldik ki a "balek" autósnak!  Ügyes!

 

Szólj hozzá

fidesz átverés közpénz köztisztaság pestszentlőrinc pestszentimre