2012. máj 21.

Kerületi siker az „Év múzeuma 2011” pályázaton

írta: Lmagazin
Kerületi siker az „Év múzeuma 2011” pályázaton

A XVIII. kerületi Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény a pályázat kiírója, a Pulszky Társaság különdíját és az ezzel járó pénzjutalmat nyerte el a rangos megmérettetésen.
A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület másfél évtizede minden évben meghirdeti pályázatát az Év Múzeuma kitüntető cím elnyerésére. A múzeumok, muzeális közgyűjtemények általában hosszan mérlegelik a beadást, és csak igazán jelentős fejlesztések esetében pályáznak a címre. Az elmúlt években a múzeumok számára is megnyílt TÁMOP és turisztikai  uniós források jelentős fejlesztéseket eredményeztek. Ezért a mostani felhívásra  16 intézmény jelentkezett; ez több, mint kétszerese az elmúlt évi számnak. Ebben a rangos mezőnyben, gyűjteményünknél sokkal patinásabb, jóval nagyobb méretű intézményekkel együtt versenyezve, különösen értékes a díj elnyerése.
A 17. alkalommal megrendezett Múzeumok Majálisán, május 19-én, szombaton Hammerstein Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős helyettes államtitkára adta át  Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat a Magyar Nemzeti Múzeumban.
Az elismerés összetett szempontrendszer alapján nyerhető el, a múzeumi intézmény teljes körű szakmai munkájára, fejlődésére kíváncsi az értékelő zsűri, s azt is vizsgálja, lehetőségeihez képest sikerült-e vállalásait kiemelt szinten teljesítenie. Nem abszolút mutatókat hasonlít tehát össze, hanem a megfelelő szakmai célokat figyelembe véve minősíti és elemzi az elérésük érdekében tett erőfeszítéseket és eredményeket.


Gratulálunk Heilauf Zsuzsanna gyűjteményvezetőnek és munkatársainak!

foto: www.kormany.hu

Szólj hozzá