2012. máj 24.

Látunk e még Ferihegy1, avagy Ughy meddig bújkál még?

írta: Lmagazin
Látunk e még Ferihegy1, avagy Ughy meddig bújkál még?

Bezár az 1-es Terminál, ismét sok tucat kerületi munkavállaló veszíti el állását.


Május 29-ről 30-ra virradó éjszaka valamennyi légitársaság működését átköltözteti az 1. Terminálról a 2. Terminálra a Budapest Airport. Az átköltöző easyJet, Germanwings, Jet2.com, Norwegian és Wizz Air járatok induló utasai valamennyien a 2B Terminálról indulnak (ott lesz a check-in), érkezni viszont a szokásos felosztás szerint a schengeni járatok utasai a 2A Terminálra, a nem-schengeni járatok utasai pedig a 2B Terminálra érkeznek.


Amint azt a Budapest Airport korábban bejelentette, ideiglenesen(?) bezárja az 1. Terminált. A MALÉV nemzeti légitársaság összeomlása nyomán keletkezett forgalomveszteség, illetve a vállalat adóterheinek további növekedése miatt a repülőtér üzemeltetője számára nem maradt más lehetőség, mint az üzemelés költségeit a két utasforgalmi terület összevonásával csökkentse. Ezzel a lépéssel javítható az egyébként jóval modernebb infrastruktúrával rendelkező 2. Terminál kihasználtsága.

2012. május 30-tól az 1. Terminál, illetve a környezetében található nyilvános parkolókat a repülőtér lezárja a közforgalom elől. A Budapest Airport irodái az 1. Terminál épületében maradnak, és kizárólag a „B” portán keresztül lesznek megközelíthetők. A kisgépes és a légiáru forgalom az eddigi helyszíneken működik tovább, az 1. Terminál forgalmi előterén. Emiatt az „A” porta is tovább működik.

A Budapest Airport köszönetét fejezi ki az 1. Terminálon működő összes légitársasági partnerének a jelenlegi, az egész magyar légiközlekedési iparág számára rendkívül nehéz helyzetben tanúsított együttműködésért és megértésért. A repülőtér üzemeltetője továbbra is azon dolgozik, hogy az utasok számára magasabb színvonalú szolgáltatásokat kínáló 2. Terminálon a légitársaságok működéséhez is optimális feltételeket biztosítson. 

A Lőrinci Magazin bízik abban, hogy azt a hatalmas kárt amit a most regnáló kormány okozott hazánk légiközlekedésében (is), egy következő hozzáértő felelős kormány még  orvosolni tudja. 

Ughy Attila polgármester semmit nem tett a MALÉV megmentésért, és a cég csődje óta rendszeresen kerüli a nyílvános vitákat választóival. Meddig bujkál még Ughy úr?

Szólj hozzá

fidesz hazugság alkalmatlanság ughy hozzánemértés