2012. jún 07.

Nincs köszönet a munkájukért

írta: Lmagazin
Nincs köszönet a munkájukért

Húsz éves emberi hagyománnyal szakított tavaly a pestszentlőrinci önkormányzat fideszes vezetése, amikor úgy döntött, hogy nem fizet jelképes jutalmat sem a közel háromezer, különböző területeken foglalkoztatott dolgozójának.

A helyi hatalom szívéhez közel álló kevesek számára azért volt némi gyógyír, például néhány napja titokban jutalmat kapott Peitler Péter jegyző közel harminc kollégája és voltak menedzser kifizetések is, mint Banyár László, Városgazda vezérigazgató két részletben felvett 8 millió forintja.

Mivel a városháza környezetében semmi jelét nem mutatják annak, hogy akár a tavaly ellenzéki nyomásra nagy nehezen jóváhagyott, fejenként 22 ezer forintnyi vásárlási utalványt kiosztanák a munkatársaknak, a helyi szocialista képviselők levélben kérik a polgármestert, hogy még a nyári szünet előtt tegye lehetővé legalább gesztus szintjén a nehéz körülmények között végzett munka elismerését.

 

Budapest, XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
 
Ughy Attila
polgármester úr
 
részére
 
Budapest, 2012. június 6.
 
Tárgy: vásárlási utalvány
 
Tisztelt Polgármester Úr!
 
 
Korábbi hagyományaink szerint a nyári szünet beköszönte előtt mindig megtaláltuk a módját annak, hogy a Közösségünkért egyre nehezebb körülmények között dolgozó köztisztviselőink és közalkalmazottaink munkáját valamilyen formában meg lehessen köszönni.
 
2011. volt az első év, amikor az Ön által vezetett Önkormányzat nem adott jutalmat, viszont az utolsó pillanatban a munkatársainknak kiosztott vásárlási utalvány nyújtott némi kárpótlást. Tudomásunk szerint jutalom osztásra Peitler Péter jegyző úr szűkebb munkatársi körét leszámítva ezúttal sem került sor.
 
Újabb egy év elteltével sajnos általános, hogy a Kerületünkért dolgozó emberek és családjaik megélhetési körülményei tovább romlottak, így szinte mindenki számára a megbecsülés jele lenne, ha legalább a tavalyihoz mérhető összegben Polgármester úr megteremtené a lehetőségét annak, hogy minden köztisztviselő és közalkalmazott vásárlási utalványt kaphasson.
 
Szíves intézkedését az érintettek nevében is megköszönve:
 
 
Kőrös Péter                                                                             Szaniszló Sándor
frakcióvezető, sk                                                                     fővárosi képviselő, sk

 

 

Szólj hozzá

fidesz 18 jutalom közalkalmazott ughy attila xviii nemtörődömség banyár lászló