2012. jún 10.

Gyermekek javára hasznosulnak a borítékok

írta: Lmagazin
Gyermekek javára hasznosulnak a borítékok

Óriási mennyiségű papírboríték gyűlt össze a legutóbbi miniszterelnöki „nemzeti konzultációs” levelezgetésből, amelynek nyílt célja a kormánypárt megtépázott népszerűsítésének helyreállítása. A Vegyipari Dolgozók Szakszervezete által kezdeményezett akcióhoz sokan csatlakoztak Pestszentlőrincről, a papírgyűjtés szervezésében részt vállalt a helyi MSzP is. A szervezők a kerületiek által leadott borítékokat papírgyűjtő telephelyre viszik, az átvételi árat pedig nehéz anyagi helyzetben lévő nagycsaládok megsegítésére fordítják.

-Sokakat felháborított, hogy haszontalan ügyekre dobnak ki újra 830 millió forint közpénzt, amikor az elmúlt húsz évben nem éltek ennyire rosszul az embereknek, mint most. Ez már a sokadik konzultációnak nevezett adatgyűjtés, aminek az eddigi költségei 5-6 milliárd forintot is meghaladnak – mondta az egyik gyűjtésben részt vevő önkéntes.
A borítékgyűjtést támogató kerületiek többsége úgy véli, ha van szabad állami forrás azt elsősorban a gyermekszegénység felszámolására és munkahelyek teremtésére kellene fordítani. Ez utóbbi célkitűzés egyébként évek óta alapeleme a kormányzati kommunikációnak is, a válság hatására sok megélhetését vesztett családban várják, hogy valami megvalósuljon a két évvel ezelőtt megígért egymillió álláshelyből.
A kéretlen levelezéssel kapcsolatban az emberek megosztottságát jól mutatja, hogy a papírgyűjtéshez csatlakozott olyan kerületi család is, akinek egyik tagja helyi fideszes képviselő.
A szervezők június 29-ig várják a levelüket leadni szándékozókat, szombat délelőttönként a piacon és munkanapokon az Üllői út 377. alatti MSzP székházban.
Szólj hozzá

mszp orbán fidesz gyermekek nemzeti konzultáció