2012. jún 22.

Hiábavaló erőszakos névváltoztatás, avagy csak papíron lett Liszt Ferenc

írta: Lmagazin
Hiábavaló erőszakos névváltoztatás, avagy csak papíron lett Liszt Ferenc

Több száz  millió forintba került az adófizetőknek az, hogy a közvélemény és a tárcaközi földrajzinév-bizottság véleménye ellenére a Ferihegyi repülőtér hivatalos neve erőszakkal Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér lett.
 A tárcaközi földrajzinév-bizottság véleményére a kormány reakciója: egyszerűen kicsinálták a bizottságot.

Mi történt azóta? Nos, hivatalos papírokon az új név szerepel, de a közbeszédben mindenkinek Ferihegy maradt. A repülőtér pedig köztes megoldással "válaszolt", BUD:TERMINAL 2A/B felirattal cserélték le a betiltott FERIHEGY 2 feliratot.

Egyeztetés, előzetes vélemények, bármilyen indoklás nélkül módosították Magyarország legnagyobb nemzetközi repülőterének nevét - közölte Szaniszló Sándor, a Fővárosi Közgyűlés Városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságának szocialista elnöke.
Szerinte a Fidesz nem kormányozni akarja Magyarországot, hanem uralkodni rajtunk. "Jól mutatja, mennyire törődnek az emberek véleményével, hogy már a parlamenti döntés előtt levetették a reptér épületeiről a Ferihegy nevet".
Az elnök hangsúlyozta, hogy a döntés következtében minden útirányjelző táblát ki kellett cserélni, minden menetrenden ki kellett cserélni a feliratot és minden kiadott turisztikai kiadványt újra kell majd gyártatni....stb...stb

 

Szólj hozzá

fidesz airport ferihegy hanyagság felelőtlenség