2012. júl 02.

Ughy-Kucsák júliusi ajándéka

írta: Lmagazin
Ughy-Kucsák júliusi ajándéka

Vége a családon belüli ingyen telefonálásnak

A magát nemzeti adócsökkentés kormányaként aposztrofáló Fidesz-KDNP (Simicska-Nyerges) szövetség július 1-túl újabb adóval terhelte meg a lakosságot.

Ughy-Kucsák_2.JPGJúlius elsejétől került bevezetésre az úgynevezett telefon adó, amelyet közvetlenül a szolgáltatók fizetnek be, de ezt minden esetben áthárítják az ügyfeleikre. Bár az adó javaslata sok vitát váltott ki, az Országgyűlés Fidesz - KDNP többsége, így kerületünk két kormánypárti képviselője Ughy Attila és Kucsák László mégis megszavazták az újabb terhet. 

A kormányzati kommunikációban ismételten előkerült a szokásos formula, amely szerint a zemberek kormánya a csúnya multikat adóztatja. Ezt azonban a jelek szerint a magyarországi szolgáltatók másként gondolják. Az újabb, a szektor szereplőit sújtó adó bejelentését követően mind a Telenor, mind a Vodafone bejelentette, hogy az adót áthárítja ügyfeleire. 

A július elsejétől hatályos törvény értelmében két forintot kell fizetni minden megkezdett perc, és elküldött üzenet után. Így tegnappal vége a családon belüli ingyen telefonálásnak, valamint ingyen sms-ezésnek.

Cikkünk egy sorozat első része. Rendszeres olvasóink a sorozat végén megtudják, hogy az elmúlt kér évben hány új adóval ajándékozott meg mineket az Ughy-Kucsák páros.

Tippelni persze addig is lehet:

Szólj hozzá

adó átverés simicska lajos kucsák lászló attila;ughy attila; kucsák lászló