2012. júl 03.

Közbiztonság a négyzeten

írta: Lmagazin
Közbiztonság a négyzeten

Hetek óta tartja rettegésben egy rablóbanda Ganzkertváros lakosságát. Az elszántságukat bizonyítja, hogy a betörés időpontjában szinte mindig az otthonukban tartózkodnak a tulajdonosok.

lévai.jpgJúnius 9.-én egy Ganz utcai tulajdonost meg is késeltek és szinte minden napra jut egy betörés a környéken. Ennek ellenére járőrökkel nem találkoznak az itt lakói. Lévai István Zoltán a kerületi közbiztonságért felelős alpolgármestere folyamatosan statisztikai számokkal próbálja bizonygatni, hogy „jó” a kerület közbiztonsága, bár a statisztikakészítésről két véleményt is ismerünk (Churchill és Hofi), úgy látszik Lévai úr továbbra sem vesz tudomást az igazságról. Történetesen arról, hogy az általa óriási ötletnek tartott közbiztonsági pontok semmit sem érnek, sőt egyenesen csődöt mondtak (főleg úgy, hogy ott igen gyakran GPS segítségével közlekedő BRFK-s rendőrök teljesítenek szolgálatot).

A katasztrofális közbiztonsági helyzet miatt lett ismét közbiztonsági referens az önkormányzatban. A városvezetés titokban a "komoly közbiztonsági múlttal és ismeretekkel rendelkező” Székely Péter Csaba volt KDNP-s képviselőt nevezte ki közrendvédelmi referenssé. Ezek ismeretében csak fokozottan javasolni tudjuk ganzkertvárosi lakótársainknak, hogy éjszakára ne hagyják nyitva a bejárati ajtókat és figyeljenek egymásra, hiszen segítséget máshonnan nem remélhetnek (hacsak lakóhelyük lokálisan nem esik egy helyre a Lévai-féle négyzetekkel).

Szólj hozzá

közbiztonság lévai istván zoltán pestszentlőrinc pestszentimre kozbiztonság