2012. júl 18.

Street Art másképp

írta: Lmagazin
Street Art másképp

fotó(33).JPGCsak a legelvetemültebbek gondolhatták, hogy az Üllői úti Street Art projekt gépezetébe homokszem kerülhet! Csakis a legelvetemültebbek gondolhatták azt, hogy a kerületünkbe kilátogató Ughy Attila polgármesternek csak addig érdekes ez az egész story, amíg sikerül egy-két markáns gondolatot megosztania szalonspiccesen! Ki gondolta volna, hogy pár hónappal az átadás után már gaz veri fel az egészet? Őszintén? A többség.

Éppen három hónapja adta át az önkormányzat vezetése a pár padból és asztalból álló, iskolatermet szimbolizáló alkotást, de mára szinte önmaga paródiája lett az egész, és teljesen más jelentéstartalommal bír. Mondhatnánk ez üdvözítő, hisz mi más is szimbolizálhatná kerületünk legújabbkori történetét, mint egy, az átadásának pillanatában is félkésznek tűnő kísérlet, melyet felver a gaz, melynek funkciója érthetetlen.

fotó(34).JPGPedig sokan, köztük mi magunk is aranyosnak (ki jópofának, ki esetlennek) tartották a kezdeményezést, amellett, hogy már az elején is félkésznek, elkapkodottnak tűnt, amiből sokkal többet ki lehetett volna hozni, ha nem egy sajtóhírnek készül az egész. Mára azonban megváltozott a véleményünk, és ez a kezdeményezés is bekerült a főleg Lévai István nevével fémjelzett, teljesen felesleges és pazarló baromságok kezdeményezések közé. Volt itt már minden közpénzből: élő betlehem, nagy, nagyobb és bődületesen nagy betlehem, mobil műjégpálya, kicsi és nagy, homokos és gyepszőnyeges focipálya, átnevezés és visszanevezés, honlapcsere és arculatváltás, stb-stb, pedig elvileg nincs semmire pénz.

1178_0.jpgKözben pedig nincs pénz a szociális területre, a felújításokra, az óvodák dologi kiadásaira, a szociális foglalkoztatásra, a felújításokra, a működtetésre, de közben drágább lett a lakhatás, a szennyvízelszállítás, az étkezési térítés. Akkor hogy fér bele ez a luxus, hogy megcsinálunk valamit, három hónap múlva pedig az enyészeté?

Ughy Attilának végre el kellene döntenie: érdekli egy percig is a kerület, vagy átadja ezt valami lelkiismeretesebb embernek. Mert a jelenlegi helyzet egyszerre nevetséges és elkeserítő.

Szólj hozzá

fidesz pestszentlőrinc lévai istván zoltán alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila; elughyzás lévai istván városgazda zrt