2012. júl 31.

30 ezer kerületi károsult.

írta: Lmagazin
30 ezer kerületi károsult.

ughy-kucsák.JPGNem lesz nyugdíjreform, így valószínűleg nem lesz egyéni számlás nyugdíjrendszer sem az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint. A magánnyugdíjvagyon államosításakor tett nagy ígéretről ezzel letett a kormány, és valószínűleg lőttek a gyermekvállalás elismerésének is. A döntés 30 ezer kerületi állampolgárt érint hátrányosan.

Nem is olyan régen a kormány még azzal az ígérettel államosította több, mint 3 millió ember magánnyugdíjpénztári megtakarításait, hogy azt az állami rendszerben majd átlátható és ellenőrizhető keretek között, egyéni számlán tartják nyilván. A Világgazdaság című lap írásából kiderül, hogy a kormányzati ígéretekből nem lesz semmi. A lap kérdéseire adott minisztériumi válaszból kiderül, hogy a kormány nem indítja el az egyéni számlákon alapuló nyugdíjrendszer bevezetését a következő években, annak ellenére, hogy az elmúlt években több alkalommal határozottan ezt ígérte. Matolcsy György a magánnyugdíjvagyon államosításának bejelentésekor, 2010. november végén ígérte meg először, hogy lesznek egyéni számlák. Mint mondta, az a pénztártag, aki az állami nyugdíjrendszerbe visszalép, az magával hozza az egyéni számláját, és az a házastárs számára örökölhető lesz. Selmeczi Gabriella akkoriban ugyanezzel kampányolt és azt ígérte, az állami nyugdíjrendszerben olyan egyéni számlák lesznek, amelyeken a szolgálati időt és a bevallott járulékokat tartják majd nyilván.

A magánnyugdíjpénztári tagok pénzének államosításáról szóló törvényt megszavazta a kerület két fideszes országgyűlési képviselője, Ughy Attila és Kucsák László is. A folyamatot számtalan írásában lelkesen támogatta a kerületi kormánypárthoz köthető internetes oldal is.

Szólj hozzá

átverés kucsák lászló attila;ughy attila; kucsák lászló