2012. aug 06.

Támad a parlagfű

írta: Lmagazin
Támad a parlagfű

fotó(35).JPG"Váratlan meglepetést" okozva július végén, augusztus elején elkezdődött a parlagfű virágzása, és bár egyelőre mérsékelt a parlagfű koncentrációja, az országos pollenindex így is elkeserítő képet mutat. Köztudomású, hogy emberek százezreinek életét keseríti meg az allergia, így a műveletlen földterületek fenntartása mindig kritikus kérdéssé válik a nyár közepére.

A helyzettel kapcsolatban felkerestük a pestszentimrei Almáskerteket, hogy milyen állapotokat találunk és meglepődve tapasztaltuk, hogy az egész területen belül messze az önkormányzati tulajdonú földút a legelgyomosodtabb, annak ellenére, hogy a magántelkek jelentős része sincs megfelelően fenntartva.

fotó(36).JPGAz önkormányzati földúton másfél méteres gyomokat, köztük parlagfüvet látni, nyoma sincs semmilyen fenntartásnak. Ez azért jelent problémát, mert innentől kezdve az önkormányzati szigor alaptalanná válik a szabálysértőkkel szemben, hisz a saját területeit nem tudja az előírásoknak megfelelően fenntartani.

Pedig 2 éve még maga a Városgazda vezérigazgatója igyekezett jó színben feltüntetni magát egy PR cikk keretében, miszerint saját kezeivel állt be kaszálni a dolgozók közé. Mára változott a kép, alábbhagyott a kedv, folyamatos problémák és elmaradások jellemzik a Városgazda munkáját.

banyár kaszál.jpgReméljük, bejegyzésünk is hozzájárul, hogy minél hamarabb tegyen valamit az önkormányzat, mert a környéken élők hamarosan papírzsebkendőkbe temetkeznek.

(A képen Banyár vezérigazgató egy fehér pólóban és fehér cipőben kaszál. A kép valószínűleg nem PR célokat szolgált.)

Szólj hozzá

parlagfű pestszentimre alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség alacskai alacska péntek tamás banyár lászló almáskert