2012. aug 09.

"Büszkén" mutogatják a büdi-tavi gyomokat a szocialisták

írta: Lmagazin
"Büszkén" mutogatják a büdi-tavi gyomokat a szocialisták

fotó(38).JPG"Látható elégedettséggel" vezette körbe szerkesztőségünket a szocialista frakcióvezető és a terület volt önkormányzati képviselője a Büdi-tónál. Ahol egykor gyom, gaz és dzsindzsa volt, ott a megújult területen mára gyom, gaz és dzsindzsa van. A helyzet persze nem ennyire rossz, hívja fel a figyelmet Ábrányi Béla, aki egy nagyobb területegységre vezet minket: "Ezt a területet még 2009-ben alakítottuk ki, akkor megtörtént a feltöltés és füvesítés is. A rendszeres fenntartás miatt itt közel egységes gyepfelület alakult ki, amely alkalmas a szabadidő eltöltésére. Sajnos az előbb bemutatott részen még nem láttam munkást, amióta rendezte a területet a Városgazda, így mára ember méretű parlagfű és egyéb gyom vette birtokba a megbolygatott területet. Szóltam már a vezetésnek, hogy ki kellene jönniük és erre ígéretet is kaptam."

fotó(40).JPGKőrös Péter szerint nem normális, hogy a településüzemeltetés ilyen esetlegessé vált: "Régen is megvoltak a saját anyagi korlátaink, de a fenntartási munkák rendben, programozottan történtek, ahogy az elvárható. Emellett a cég számtalan beruházást is menedzselt, vagy közvetlenül kivitelezett. Mára alig van beruházás, de így is képtelenek rendben tartani a kerületet.Több milliónyi értékű vagyonelemet vesztettünk a hozzá nem értés miatt. Senki nem vár el lehetetlen feladatot, csak azt, hogy maguktól, a minimális elvárásoknak megfelelve tartsák fent a kerületet. Láthatóan ez sok esetben nem sikerül." Közben Ábrányi Béla az összefírkált pingpongasztalra pakolja a frissen szedett gyomokat, és magyarázza, hogy melyik mi, mikor virágzik.

fotó(41).JPGVégezetül a bekötő utat elzáró sorompót mutatja meg a volt képviselő: "Hiába van itt rendszeres mozgás a garázssoron, egyik éjszaka levágták a sorompóról az ellensúlyt. Mondtam, hogy mindannyian jobban járunk, ha betonból készül el a következő."

Mindenesetre tanulságos, hogy a tavasszal részben rendezett területet miért hagy magára a fenntartó, miért egy volt képviselő nyaggatására kell bárminek történnie. Az pedig aggasztó, hogy a kerület számtalan pontján virágzik a parlagfű, megkeserítve ezrek életét.

Szólj hozzá

fidesz parlagfű felelőtlenség alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség városüzemeltető városgazda zrt