2012. aug 23.

A szakszerű kezelés segítségével teljesen tönkrement, de a célra alkalmas

írta: Lmagazin
A szakszerű kezelés segítségével teljesen tönkrement, de a célra alkalmas

fotó(47).JPGLassan három hónapja annak, hogy a Martinovics téren, magánadakozásból és önkormányzati forrásokból létrejött egy gyepszőnyeges focipálya.

Mint arról blogunk többször is említést tett, a pálya a szakszerűtlen létesítés, az átgondolatlan átadás, valamint a hanyag fenntartás miatt hamarosan tönkrement. A gyepszőnyeg a locsolás hiányában szinte teljesen kiégett, a pázsit egyes részeit pedig ellopták. Mint arra talán emlékeznek, a legnagyobb problémát az jelentette, hogy a frissen lerakott pályán focibajnokságot szervezett a körzet képviselője, melynek során teljesen széttaposták a friss területet.

fotó(46).JPGEzt követően a lakosság, valamint az ellenzék morgása mellett az önkormányzat menteni kívánta a menthetőt, megkezdte a pálya esetleges és horribilis költségű fenntartását és őriztetését. Ellenzéki interpellációra válaszul a területért felelős Lévai István a következő választ adta (62.oldal): "Az építési munka a műszaki leírásban foglaltak szerint készült. ... A gyepszőnyeget rendszeresen a kertészeti részleg munkatársai folyamatosan, igény szerint öntözik. (sic!) ... Ahhoz, hogy a területen kiszáradt a fű, hozzájárult a kánikula, és az utolsó információk szerint rendeződik a helyzet, a fű újra kinő az öntözésnek, és a szakszerű kezelésnek köszönhetően. ..."

fotó(44).JPGAz elhangzottakon felbuzdulva megvizsgáltuk, hogy Lévai úr szavait mennyire lehet készpénznek venni, a pálya vajon tényleg helyrejött-e a szakszerű kezelésnek köszönhetően. Korábban úgy értesültünk, hogy a blamázst követően - tekintet nélkül a költségekre - megkezdték a terület folyamatos öntözését és őrzését. Így élni lehetett a bizalommal, hogy helyére kerülnek a dolgok és a Városgazda meg tudja menteni a beruházást.

A helyszínre érve örömmel állapítottuk meg, hogy a tér rendezett képet mutat, innentől kezdve már csak a focipálya állapota lehetett kérdéses.

fotó(45).JPGSajnos pozitív várakozásaink nem teljesültek, a gyepszőnyeg illúziója szinte teljesen megszűnt. Ugyan a Városgazda foltokban pótolta az ellopott és teljesen kiégett pázsitdarabokat, de ezek nagy része mára ugyanúgy elszáradt, mint a terület többi részén. így most elsőre egy vedlő kutya képe jut eszünkbe, melyen még foltokban hosszabb bunda van. Öröm az ürömben, hogy ugyan pázsitnak véletlenül sem nevezhető a pálya, a fű és a gyom éledezik, így egyhamar hasonlóan klassz ősgyepes lesz a pálya, mint előtte, focizni kiváló. A különbség három millió forint, plusz egy illúzió.

Szólj hozzá

fidesz 18 lévai istván zoltán felelőtlenség alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség péntek tamás hozzánemértés városgazda zrt