2012. aug 31.

A választásokról, a nyugdíjakról őszintén...

írta: Lmagazin
A választásokról, a nyugdíjakról őszintén...

nyugdijas1.jpgSzerintem az ellenzéki pártoknak fel kellene vetni, hogy a  parlament vegye napirendre:
A külföldi magyarok csak akkor lehetnek választópolgárok Magyarországon, ha a két választás közötti négy év alatt minden évben befizetik a magyar költségvetésbe az éves átlagkeresetre jutó szja-t, a 16 %-ot! Igazolást ad róla a NAV. Ez a minimum! Ne a más farkát verjék a csalánnal!

Most olvastam a Világgazdaság online-ban, hogy a magyarországi átlagkereset 210.000 forintra nõtt 2011-ben (vg.hu/gazdasag/makrogazdasag). Tehát a 16%-os szja 2011-ben havi 33.600 Ft, ami évi 413.200 Ft. Ezzel számolva négy évre 1.612.800 Ft fizetendõ be. De az átlagkereset még nõhet is minden évben! Ha sokan akarnak szavazni, akkor millliárdok jöhetnek be. És nem kell a tranzakciós illeték,meg a biztosítási adó, meg a mobiltelefon adó, meg sárgacsekk adó!
És ha az igen gazdagokat is (persze a képviselõ urak magukat is) megadóztatják a korábbi 2. adókulccsal, a 32 %-os szja-val, akkor nem lesz gond a magyar költségvetéssel!

A jövedelem adót eleve levonták. Más lenne a helyzet, ha a nyugdíjaink alapja a bruttó jövedelmünk lett volna. Akkor jogos lenne a nyugdíjaink után is jövedelem adót fizetni, de akkor az állam rosszul járt volna, mert a bruttó nyugdíjunk eleve alacsonyabb jövedelmi kategóriába sorolt volna bennünket.

A lényeg az, hogy a nyugdíjaink összegét azóta is csökkentik a virtuális jövedelem adóval. Már csak ezért sem igaz, hogy a nyugdíjas nem adózik a JÖVEDELME után is és nem "csak" a fogyasztása után.

Most, a tranzakciós adó bevezetésével a nyugdíjak folyósítása is adóköteles akár bankba utalják, akár kézbesíti a postás.

No és akkor olvassátok a nyugdíjas barátunk írását, amint következik

Egy nyugdíjas levele.

Tisztelt "politizáló elit"!

Ti kinek a pénzén szereztétek a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen vagy Jogi Egyetemen a diplomátokat? Érvényesnek tekintitek-e egyáltalán? A most megvetett, nyûgnek tekintett öregek etettek, ruháztak, taníttattak!

Vannak szüleitek, vagy ti más bolygóról kerültetek ide?

A havi milliós keresethez szükség van a nyugdíjasok filléreire is? Nem ártana, ha a fiatalok is tisztába lennének vele, hogy nem kegyelemkenyeret akarunk, de egy átdolgozott élet után a magyar nyugdíjas is megérdemelne annyit, mint egy osztrák, német vagy szlovén nyugdíjas, és megérdemelné, hogy embernek tekintsék, ne pedig egy szükséges szavazógépnek!

Nyugdíjas Barátaim!

Az 1930-as, 40-es, 50-es évek szülöttei! Mi megtapasztaltuk, láttuk, és éltük a háborús eseményeket és azok következményeit. A lerombolt országot.Ez a korosztály volt, aki eltakarította a háborús romokat. Építette gyermekei számára az alapokat. Szépítette
környezetét. A vidéki lakosságnak nem kis terheket jelentett a 60-as,70-es, 80-as években:
- Az úthálózat, járdaépítés,
- villamoshálózat, a
- vízvezeték- és csatornahálózat, a
- telefon- és a
- gázvezetékrendszer építéséhez a hozzájárulás.

Szabadnapjukon és munka után, társadalmi munkában a gyári munkások,bányászok, parasztfiatalok gyermek- és munkásüdülõket, kulturális létesítményeket, gyárakat, üzleteket, vasutat, parkokat stb.építettek (a diákok építõ táborokban segítették az ország
gyarapodását).

Kézzel mozgatható csigákkal vonszolták fel az emelvényre az anyagot, talicskával , lapáttal egyengették a talajt, daruk és emelõgépek hiányában. Õk a mai nyugdíjasok.

Ez ma az a korosztály, aki minimál nyugdíjból él. Ez a korosztály az, aki méltatlan helyzeteknek van kitéve. Döntenek sorsuk felõl azok, akiknek milliós összegû a havi jövedelmük.

A küzdelmes munkás években megfáradt emberek pedig, egyik napról a másikra tengõdnek. Ha kifizetik a havi számláikat, a 10 ezrekre rugó gyógyszereiket kiváltják, néha egy szemüveg, mûfogsor is nagy anyagi terhet jelent számukra. Még boldogok is lehetnek, ha marad néhány garasuk, és a turkálóban tudnak maguknak vásárolni.
Valójában:

Tanulhattak ingyen annak idején, esti és levelezõ tagozaton.
Most AZ újabb megalázás! Felelõs emberek kijelentik, hogy nyugodtan adhatnak a határon túli magyaroknak szavazati jogot, hiszen a nyugdíjas sem fizet adót.

Ezt a hazugságot!

Hiszen 40-45 évig fizetett, amit soha nem fog vissza kapni, hiszen meg sem éri. A sok munka elnyûtte - már azokat, akik akkor i nem a népbõl éltek és ma is ezt teszik - a megélhetési gond felemészti a nyugdíjasok többségét. Ennyire kell a húsos fazék megtartásához a határon túli magyarok szavazata, hogy még a tisztességben megõszült nyugdíjast is le lehet hazudni a térképrõl? Csak addig kellett, míg behúzta az ikszet?
Most már saját országában sokad rendû állampolgárnak minõsül! Ezért kellett volna ésszel és nem szívvel szavazni! .

Megjegyzés: Tévedés, hogy a nyugdíjas nem fizet adót. Egy nyugdíjas házaspár,ha mondjuk mindketten 100-100 ezer Ft nyugdíjat kapnak, évente 2,4 millió Ft-ot, akkor, ha ezt vásárlásra, energiára, más szolgáltatásra költik, akkor 27 % ÁFA-t mintegy 600 ezer forintot fizetnek be az államnak. Ha saját lakásuk van, akkor mintegy 50 ezer Ft ingatlanadót vagy házadót fizetnek, ha kocsijuk is van 20-30 ezer Ft gépjármûadót
is fizetnek, ha banki betétjük van kamatadót is fizetnek ... Soroljam még?

Tisztelt nyugdíjas barátom!

Te nem eltartott vagy, hanem adófizetõ! A külföldiek és a kiskorúak nem fizetnek adót. Tehát nem is indokolt ilyen alapon a szavazati jog.
Egy nyugdíjas

MÁS

Aki teheti, és nem nyugdíjas még AZ induljon el valamelyik határon túli, számára, érdekes ország felé mert ITT nyugdíja soha, nem lesz. Ha a létezõ nyugdíjrendszerben gyûjtik a pénzét. Mert abból a Horvátországi nyaralók épülnek, de nem nekünk!

A nyugdíjasoktól mindent el lehet és el is kell venni!
Egyáltalán!
Minek vannak?
Hiszen már csak fogyasztanak!
Az,hogy amíg dolgoztak keményen levonták tõlük a nyugdíjjárulékot AZ nem érdekes,AZ régen volt talán igaz sem volt.

Kell a pénz a FIDESZ oligarcháknak, barátoknak, a képviselõknek, AZ adót nem fizetõknek, a csalóknak, a gazdagoknak!

Tiltakozom és hajlandó leszek tüntetni, ha Orbán hozzá nyúl AZ öregségi Nyugdíjakhoz!
Nem hagyjuk!
Küldd hát tovább ismerõseidnek!!

Pillanatnyilag még terv, de hamarosan már nem AZ lesz !! .
Egyébként a ma már öregségi nyugdíjban levõk nyugdíját jogtalanul csökkentené Orbán, mint ahogy a magánnyugdíjak lenyúlása is törvénytelen volt.
Ne hagyjuk, mert már most nyomor van, akkor MI lesz, ha a "nemzetmentõ" Orbán megint álmodik egy nagyot?

Kedves Olvasó!
Az elmúlt napokban komoly, indulatoktól sem mentes vita bontakozott ki az ellenzék és a Fidesz között arról, hogy ki milyen nyugdíjrendszert szeretne. A vitában sok mindenki sok mindent állított, a tisztánlátás érdekében lássuk a tényeket!

Jelenleg Magyarországon 3 millió 753 ezer nyugdíjas van.
Bajnai Gordon kormánya 2009-ben 2835 milliárd forintot fordított nyugdíjak kifizetésére, ebbõl mintegy 590 milliárd forint volt AZ, amit AZ adóbevételekbõl csoportosított át, hogy a nyugdíjkassza hiányát fedezze. Tehát a befolyó nyugdíjjárulék 590 milliárddal (21%-kal) volt kevesebb a kifizetett nyugdíjnál.

Varga Mihály, Orbán Viktor pénzügyminisztere, a következõt nyilatkozta január 7-én:
"Évente 500 milliárd forintot teszünk át a nyugdíjkasszába adófizetõi pénzekbõl... Ezt a gyakorlatot meg kell szüntetni."

A cikkben a következõ is szerepel:

"Az úgynevezett svéd modell elvben roppant igazságos, de korántsem humánus: a mainál 15-20 százalékkal kisebb nyugdíjat fizetne, és akár 70 éves korig (?) dolgoztatná a munkavállalókat." (Az már csak hab a tortán, hogy nálunk hol, közmunkán?)

Még 2001. júniusában a svéd-modellt taglaló elõterjesztést készített AZ Orbán-kormány pénzügyminisztere, mely azzal zárult, hogy a részletek kidolgozását haladéktalanul meg kell kezdeni.
Az Orbán-kormány a svéd-modellre épülõ rendszer bevezetésének elõkészítése mellett döntött. A bevezetést akkor vélhetõen a kormányváltás akadályozta meg.
A fentiekbõl világosan látszik, hogy mit tett volna már akkor a Fidesz, ha tovább k ormányoz.

Még két adat:
Ma Pest megyében 312 677 nyugdíjas van, AZ átlagos nyugdíjuk 82 419 forint.

Ha Varga Mihály és Orbán Viktor a Nyugdíjalapból elvesz majdnem 600 milliárdot, csupán 67 583 Ft kifizetésére lesz lehetõség. Ez havi 15 ezer, évi 180 ezer forint csökkenés!
Nyugdíjak Pest megyében AZ MSZP kormány alatt 82 419 Ft és a Fidesz svéd-modellje alapján: 67 583 Ft. Havi csökkenés 14 836 Ft éves csökkenés 178 032 Ft

Ezek a száraz tények.
Ha Ön sem szeretné, hogy a jelenlegi, vagy majdani nyugdíja radikálisan lecsökkenjen, esetleg idõs szülei nyugdíja zsugorodjon össze, tegyen érte!
Átlagosan több mint 20 évet élünk nyugdíjban! Ne nyomorban tegyük!

Az elsõ lépés amit tehet, hogy továbbküldi ezt a levelet ismerõseinek!

Köszönöm.

Szentgyörgyi József
ELTE Társadalomtudományi Kar
polgármester,
Halásztelek

Fenti levél a postaládánkba érkezett, értékes gondolatait változtatás nélkül tettük közzé. 

Szólj hozzá

orbán hazugság adó megbecsülés adóemelés hozzánemértés