2012. sze 07.

Ismét súlyos baleset a Gilice téri „halálkanyarban”

írta: Lmagazin
Ismét súlyos baleset a Gilice téri „halálkanyarban”

terkep.jpgAz útburkolati jelek hiánya  is okozza, hogy szinte naponta történik baleset a Gilice tér Sallai úti kijáratánál a Havanna lakótelep irányába. Már több cikkünkben is felhívtuk az illetékesek figyelmét erre a rendkívül balesetveszélyes kereszteződésre. Mindössze annyit kértünk- javasoltunk, hogy szánjanak rá kb egy doboz festéket, és fessék újra a már legalább egy éve lekopott felezővonalat. Azon nem csodálkozunk, hogy álláshalmozó Ughy Attila polgármester nem foglalkozik ilyen „piti ügyekkel”, hiszen ideje sincs a kerületbe ellátogatni.

Azon viszont nagyon csodálkozunk, hogy a Városüzemeltő vezetője Péntek Tamás –akinek kötelessége lenne erre is odafigyelni-, semmit nem tesz annak érdekében, hogy a balesetveszély csökkenjen ezen a pár méteres útszakaszon. Annál is inkább, mivel a helyszín csak néhány lépésre van a Városüzemeltető telephelyétől, és a területen mozgó munkatársai valószínűleg rendszeresen jelzik felé, már megint baleset történt a Gilicén. Igaz, az útburkolati jel javítása a főváros dolga lenne, de semmi nem tiltja azt, hogy a Városüzemeltető vezetője „jó gazda” módjára intézkedjen. Mondjuk ehhez kellene egy jó gazda, de ne legyünk telhetetlenek így péntek délelőtt.

A tegnapi balesetben -mint mellékelt képünkön látni-, személyi sérülés is történt, és csak reménykedhetünk abban, hogy nem súlyos a vétlen jármű vezetőjének sérülése.

Kérdésünk, mikor lesz hajlandó intézkedni Ughy Attila polgármester úr, valamint Péntek Tamás a Városüzemeltető vezetője, hogy végre ki legyen javítva az útfelfestés?

Esetleg Ughy Attila polgármester úr felajánlhatná egy napi fizetését –kb 47.000Ft- az útburkolati jel pótlására.

Az már egy más kérdés, hogy a baleset következtében az úttestre kifolyt olaj síkosság mentesítésére kiszórt, nagymennyiségű homokot összeseprés helyett, egyszerűen otthagyták az úttesten. Ez nem csak újabb balesetveszély, hanem belélegezve rendkívül egészségkárosító. Márpedig a hatalmas forgalom felveri ezt a port, amit az arra járók, és a környékbeli lakók kénytelenek belélegezni.

baleset.jpg  homok_k.jpg

A végső megoldás a Gilice tér körforgalommá alakítása lenne, amit az előző városvezetés már jóváhagyatott a fővárossal. Sajnos a Tarlós István vezette főváros viszont levette napirendről az átépítést, olyannyira, hogy még állagmegóvást sem végeztek-végeznek el a Gilice téren. 

Szólj hozzá

fidesz tarlós istván ughy attila felelőtlenség nemtörődömség városüzemeltető péntek tamás