2012. sze 07.

Nyugdíjas otthon költözött a Kerületbe

írta: Lmagazin
Nyugdíjas otthon költözött a Kerületbe

Látványos ünnepség keretében került sor szeptember harmadikán az Alacskai úton a Fővárosi Önkormányzat által felépített Nyugdíjas otthon átadására. A 130 idős ember befogadására alkalmas épület Budapest legmodernebb és legjobban felszerelt bentlakásos intézménye. A jogelőd Dózsa György úti Nyugdíjas otthon körülményei már nem tették lehetővé a gondozottak méltó ellátását, emiatt már 2005-ben fontolóra vették az Alacskai lakótelep szomszédságában lévő fővárosi telek beépítését. 

Az átadó ünnepségen Dikter Tiborné, a nyugdíjasotthon szakmailag is széles körben elismert vezetője felelevenítette a munkaközösség hét évnyi kitartását, és a kivitelezésben résztvevő szakemberek elkötelezettségét, amely végül a főváros egész szociális rendszerének a büszkeségét jelentő idősek otthona formájában kerülhetett megnyitásra. Az intézmény jellegzetessége a családközeli ellátási forma, a nyugdíjas programok változatossága, illetve a csendes, nyugodt kertvárosi környezet.

 A bentlakók az intézmény falai között az egészségügyi állapotuk szerint három ellátási kategóriában részesülhetnek, ötvenen gondozást, ötvenen ápolást, harminc idős ember pedig speciális gondozást kap.

Az átadó ünnepségen a főpolgármesteri hivatal és a kerület vezetői mellett részt vett Szaniszló Sándor, a fővárosi városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság elnöke is, aki külön megköszönte az intézmény vezetésének, hogy a nyugdíjas otthon dolgozóinak jelentős részét a munkanélküliséggel egyre jobban sújtott XVIII. kerületi jelentkezők közül választották ki.

Annak ellenére, hogy a Fővárosban az ország más részeihez viszonyítva jobb körülmények jellemzőek, itt is éveket kell várni az idős családtagok méltó elhelyezésére. Az önkormányzatok által üzemeltetett nyugdíjas otthonok azért is népszerűbbek a magánvállalkozások által fenntartott társaiknál, mert az előbbi esetében a közmegelégedés fontosabb szempont a gazdasági megtérülésnél.

nyugdíjas ház kicsi.jpg

Szólj hozzá

18 nyugdíjas otthon xviii szaniszló sándor idősgondozás alacska Címkék