2012. sze 14.

Ma lenne 60 éves Patrick Swayze

írta: Lmagazin
Ma lenne 60 éves Patrick Swayze

1321. szeptember 14-én halt meg Dante Alighieri itáliai költő, filozófus, az olasz és a világirodalom nagy klasszikusa. Főműve az Isteni színjáték című elbeszélő költemény, amelyen egészen a haláláig dolgozott.

Az indiános könyvek kedvelői is elveszítettek egy népszerű írót ezen a napon. 1851-ben hunyt el James Fenimore Cooper amerikai író. Főleg tenger és indián témájú köteteket írt. Mesterművének az Utolsó mohikán című romantikus regényt tartják, amelyből 1992-ben nagysikerű film is készült. Egy kis emlékeztető:

111 évvel ezelőtt Theodore Roosevelt lett az Amerikai Egyesült Államok 26. elnöke.

Gazdasági szempontból jelentős esemény, hogy 1960-ban az olajtermelő országok megalapították az OPEC-et, vagyis a Kőolaj-exportáló Országok Nemzetközi Szervezetét. Elsődleges célja a tagországok nyersolaj kitermeléssel kapcsolatos politikájának koordinálása.

Éppen 20 éve annak, hogy elkezdték Budapest közterületeiről a korábbi rendszerhez köthető szobrok és emlékművek eltávolítását. Október 18-ra be is fejeződött a munka.

Már 30 éve annak, hogy elhunyt Grace Kelly amerikai színésznő, monacói hercegné.

És sajnos már 3 éve nincs közöttünk Patrick Swayze. A sármos amerikai színész, táncos, énekes és dalszövegíró Los Angelesben halt meg, 57 éves korában. Hasnyálmirigyrák végzett vele. Olyan nagyszerű filmekben domborított, mint az 1987-ben bemutatott Dirty Dancing és az 1990-es Ghost, amelyekért Golden Globe-díjra jelölték, illetve az Észak és Dél című filmsorozat. Nyugodjon békében!

Íme, Patrick Swayze utolsó tánca - legalábbis a Dirty Dancing-ből - Time of My Life: 


Szólj hozzá