2012. sze 17.

A baltás gyilkos pártjára állt a kerületi Fidesz-KDNP frakció.

írta: Lmagazin
A baltás gyilkos pártjára állt a kerületi Fidesz-KDNP frakció.

Rendkívüli képviselő testületi ülést kezdeményezett a kerületi ellenzék, amelyen több kérdés mellett az örmény - magyar megbékélés elősegítése is napirendre került volna.

Kerületünk abban a szerencsés helyzetben van, hogy hosszú évek óta szoros barátságot ápolhat Örményországgal. Testvérvárosunk Artasat különösen sokat tett ennek a barátságnak az erősítéséért, iskolájában magyarul tanulnak gyermekek, magyar relikviákat gyűjtenek, megünneplik március 15-ét. Ez a szeretet és barátság került veszélybe az azeri gyilkos kiadatása után.

A Magyar Szocialista Párt kerületi frakciója azt javasolta, hogy kerületünk önkormányzata és annak vezetői vállaljanak jószolgálati feladatot a bizalom visszaszerzése és a korábbi kapcsolat megőrzése érdekében. A FIDESZ-es önkormányzati képviselők és tisztségviselők azonban napirendre sem engedték venni kezdeményezésünket, mert az Orbán-kormány súlyos hibájának kinyilvánításától megriadtak. Jószolgálati szerepre azonban csak az lehet hivatott, aki az Orbán-kormány hibájáért bocsánatot tud kérni. A helyi FIDESZ erre nem hajlandó. 

Szólj hozzá

fidesz polgármester örményország attila;ughy attila; fidesz-kdnp