2012. okt 16.

Csőd előtti vigadalom?

írta: Lmagazin
Csőd előtti vigadalom?

Immár a látszatra sem ügyelve, saját főpolgármesterükkel a nyílt konfrontációt is felvállalva szórják két kézzel a közpénzt a fővárosi fideszes képviselők. Az októberi rendkívüli közgyűlésen senki nem tudta megválaszolni, hogy a csőd szélén tántorgó, 78 milliárdos hiánnyal küszködő BKV és a Vitézy Dávid vezette BKK miért akar mindenáron egy Orbán Viktorhoz közel álló milliárdos cégétől 150 darab Mercedes Citaro autóbuszt tíz évre, évi 2,5-3 milliárd forint ráfizetéssel bérbe venni.

mercedes citaro busz.jpg

Az ügy súlyosságát jól mutatja, hogy a döntés előtt másfél óráig félrevonulva civakodtak a fideszes képviselők, a szavazásban végül a magára maradt főpolgármester nem is vett részt.

- Szemmel láthatóan egy külső, sokkal nagyobb erő mozgatja a kormánypárti politikusokat ebben a kérdésben, amellyel szemben nemcsak az ellenzék, de a főpolgármester is tehetetlen - mondta Szaniszló Sándor, szocialista fővárosi képviselő hozzátéve, hogy a kormány 47 milliárd forintos jövő évi forrás elvonása miatt könnyen lehet, hogy hamarabb csődbe jut a BKV, minthogy a méregdrága buszokat leszállítanák.

Szaniszló Sándor jelezte, hogy hivatalos formában kérelmezi, hogy a tervekkel ellentétben ne csak a budai és az erős kormánypárti polgármesterek által vezetett kerületekben állítsák forgalomba az aranyárban beszerzett új buszokat, hanem jusson néhány közülük a XVIII. kerület sok utast kiszolgáló járataira is.

Szólj hozzá

mszp mercedes xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre