2012. nov 11.

Búcsúzásként még utoljára lehúzzák a pedagógusokat

írta: Lmagazin
Búcsúzásként még utoljára lehúzzák a pedagógusokat

Bejegyzés alcíme...

Nem készül szép elköszönésre a XVIII. kerületi önkormányzat vezetése az iskoláitól. Ughy Attila polgármester hivatalában két hete a fideszes képviselők szavazatával már elvontak 147 millió forint dologi költséget, most meghozták a vezetői döntést az intézményi bérmaradványok végleges elvonásáról is. Ez utóbbi 60 millió forintnyi bérkeret lett volna az utolsó lehetőség arra, hogy átlag 10-12 ezer forint jelképes jutalommal köszönjék meg a pedagógusok eddigi munkáját, akik jelen pillanatban abban sem lehetnek biztosak, hogy mindenkinek megmarad-e a munkahelye az új rendszerben.

iskola.jpgHárom hete a polgármesteri hivatal oktatási illetékese az intézmények vezetőinek tájékoztatásakor a mostani barátságtalan döntést többek között azzal indokolta, hogy az ellenzéki képviselők nyomásgyakorlása következtében tanévzáráskor nem tervezett jutalomként CBA utalványokat kellett a közalkalmazottak számára kiutalni.

Egyik iskolaigazgató a döntés hallatán azt mondta olyanok a kerületi pedagógusok, mint a mesebeli szegénylegény, akit világgá küldenek, csak ebben az esetben induláskor a tarisznyából még az utolsó hamubasült pogácsát is visszaveszi a mostoha.

A nyilvánosságra került információk szerint a megszorítások nem érintenek mindenkit, mivel a polgármesteri hivatalban és a három tucatnyi, fideszközeli fontos embernek megélhetést nyújtó Vagyongazda Zrt-nél nem tudnak semmi év végi jutalom kifizetését akadályozó döntésről.

 

Szólj hozzá

oktatás fidesz megszorítás ughy attila alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre