2012. nov 28.

Leálltak a kerületi közlekedési beruházások

írta: Lmagazin
Leálltak a kerületi közlekedési beruházások

Novemberben sorra vettük az önkormányzati média által számos alkalommal bemutatott, ám valamiért jelentős késedelembe esett, vagy elmaradt helyi beruházásokat. Időközben számos lakossági észrevétel érkezett a közlekedési fejlesztések csúszásával kapcsolatban is, jelen cikkünk keretében Szaniszló Sándor (képünkön)Szaniszló Sándor közgyűlés.jpg a fővárosi városfejlesztési bizottság elnökének bevonásával kísérletet teszünk ezek helyzetének bemutatására.

 L.M.: Kezdjük rögtön az 50-es villamos nyomvonalának befüvesítésével.

 Sz.S.: Még tavaly dobta be a témát a polgármester a köztudatba. Utánanéztem, de nem találni írásos nyomát sem a kerületben, sem a főpolgármesteri hivatalban annak, hogy bárki is érdemben foglalkozna az egyébként nagyon látványos elképzeléssel. Lehet, hogy az ötlet felmerülésének pillanatában még komolyan gondolták, de azóta valamiért letettek róla.

 L.M.: Maradva a tömegközlekedésnél tervben van két buszmegálló a Sallai utcában és körforgalom ügyében is tárgyal a kerület.

 Sz.S.: Úgy van, a Fővárosi önkormányzattal feles beruházásban terveztünk egy autóbusz megálló párt a Sallai utcában, sajnos a feladat tavaly átkerült a BKK Zrt-hez, ahol elveszett az ügy prioritása. Őszintén szólva akkor látok esélyt a megállók létrehozására, ha a kerület vezetése személyesen megy lobbizni az illetékesekhez. Legalább ennyire rosszul áll a Baross utcába tervezett két körforgalom ügye is, pedig 2009-ben még elértem, hogy betervezzenek 70 millió forintot a célra, sajnos akkor éppen a tervek csúsztak. Azóta ezeket a fejlesztéseket forrás hiányra hivatkozva sorolják hátra, ugyanúgy nincs haladás a Gilice téri körforgalom kialakítása ügyében sem.

 L.M.: Eddig nem sok eredményről tudott beszámolni, vannak egyáltalán helyi sikerélmények?

 Sz.S.: Alpolgármesteri hivatásom idejében megtanultuk, ha eredményesen szeretnénk lobbizni a személyes kijárást nem lehet megspórolni. Így szűntek meg a kerületi kátyúk, így festették fel az összes útburkolati jelet és így kaptuk a hannoveri villamosokat is. Néhány héttel ezelőtt az illetékes főpolgármester-helyettestől kértem, hogy hozzák rendbe az Üllői út és a Városház utca kereszteződésében nem működő jelzőlámpás csomópontot. Két hét elteltével örömmel láttam, hogy sikerült műszaki megoldást találni a problémára és ott elmúlt a balesetveszély.

Szólj hozzá

budapest polgármester főváros lobbizás xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre