2012. nov 30.

Magára hagyták a kerületet a városvezetők!

írta: Lmagazin
Magára hagyták a kerületet a városvezetők!

jó kezekben.jpg22 éve nem fordult elő ahhoz hasonló, mint ami tegnap éjszaka történt Budapest XVIII. kerületében. Abban a városban, amely 100 ezer lakosával az ország 17. legnagyobb települése. Abban a városban, ahol közel 40 ezer háztartás, család él. Minden felelősen gondolkodó ember tudja, hogy súlyos felelőtlenség kiskorú gyermekeket felügyelet nélkül hagyni. Szinte nem múlik el hét anélkül, hogy a hírekben ne érkezne tudósítás, az ilyen felelőtlen szülői magatartás eredményeként bekövetkezett tragédiáról.

2012. november 29.-én. Pestszentlőrinc - Pestszentimre szülei felügyelet nélkül hagyták a várost. Ughy Attila polgármester, és mindhárom alpolgármestere dr. Lévai István Zolltán, Kucsák László és Csomó Tamás a szlovéniai Lendván szórakozott. Az elmúlt 22 évben soha nem fordult elő a kerületben, hogy a város vezetői közül, valaki ne lett volna baj esetén azonnal elérhető. Ennek szükségét számtalan eset igazolta. A híradások sajnos sokszor adnak hírt lakástüzekről, időjárási katasztrófákról, amelyeket követően az önkormányzatnak azonnal intézkednie kell például a fedél nélkül maradt lakók elhelyezéséről, vagy a kármentésekkel kapcsolatos intézkedések megindításáról. A XVIII. kerület múltjában is sok olyan eset fordult elő, amikor a mindenkori városvezetők sürgős intézkedése vált szükségessé leégett házakból kimentett emberek elhelyezése, vagy például a felhőszakadások utáni kármentések megtétele kapcsán. 

A mostani esetre lakossági bejelentések hívták fel a figyelmet.  Szaniszló Sándor, fővárosi képviselő írásos kérdést juttat el a Fővárosi Kormányhivatal vezetőjéhez, amelyben azt kérdezik dr. Pesti Imrétől, hogy álláspontja szerint felelős és törvényes magatartás-e, hogy egy kerület valamennyi intézkedésre jogosult személye egyszerre van több száz kilométerre a településtől külföldön.

A korábbi években minden esetben beosztást készítettek azzal kapcsolatban, hogy a kerület tisztségviselői közül ki van ügyeletben. Az ügyeletes, nem hogy az országot nem hagyhatta el, de még a telefonját sem kapcsolhatta ki. Ennek a felelős magatartásnak szükségességét az élet számos sajnos alkalommal igazolta vissza.

Szaniszló Sándor az ügy kapcsán megjegyezte, arcpirítónak tartják, hogy az a városvezetés, amelynek jelmondata a "JÓ KEZEKBEN"  és a "MI SZÍVÜGYÜNK" szlogenre épül Szlovéniában szórakozik, miközben felügyelet nélkül hagyják a kerületet, és annak 100 ezer lakóját.

 

Szólj hozzá

fidesz hazugság lévai istván zoltán csomó tamás kucsák attila;ughy attila; hozzánemértés kucsák lászló lévai istván