2012. dec 02.

Skótdudások érkeztek kerületünkbe, egyenesen Skóciából

írta: Lmagazin
Skótdudások érkeztek kerületünkbe, egyenesen  Skóciából

csoport_k.jpgA Kondor Béla Közösségi Ház nagytermét  péntek délután  ismét hatalmas dobpergés, dudaszó töltötte be.  A Diplomata Házastársak Budapest (DSB Charity) közreműködésével ez évben is skótdudások érkeztek kerületünkbe, egyenesen  Skóciából,  és  fantasztikus hangulatot teremtettek a jelenlévő több mint száz gyermeknek, felnőttnek.

Ez évben a kerület számos iskolájából érkeztek csoportok, hogy részesei legyenek az eredeti skót öltözékben és hangszerekkel játszó együttes meglehetősen hangos játékának. A gyermekek lehetőséget kaptak arra is, hogy kipróbálják a dobokat, és  kérdéseket tegyenek fel a zenészeknek a speciális hangszerekkel,   a színes öltözékkel, tarisznyával kapcsolatban. Legtöbbjük a különleges hangszerekről  és a  kockás szoknya eredetéről  érdeklőtt, de többen arra voltak kíváncsiak, hogyan  bírják ezt a hatalmas hangerőt az erős dudások. 

A magyarországi diplomata feleségek évek óta támogatják a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézményt (SOFI), segítik  munkájukat. Ez alkalommal is nagy számban vettek részt a programon, hogy részesei legyenek a fergeteges műsornak.
A gyermeksereg hatalmas tapssal, a Kastélydombi Általános Iskola növendékei pedig kedves Télapóváró dallal köszönték meg a vendégek játékát.

Szólj hozzá

pestszentlőrinc pipers SOFI skótdudás Scottish