2012. dec 04.

Elcsúszott a jégpálya.

írta: Lmagazin
Elcsúszott a jégpálya.

fotó (11).JPGSzervezési hibák miatt nem készült el az önkormányzat által beharangozott jégpálya. Ezzel ismét bebizonyította alkalmatlanságát a városvezetés.

Az önkormányzati média vezető hírként számolt be arról, hogy december másodikán megnyílik a régi piac területén tervezett jégpálya és a hozzá kapcsolódó adventi vásár. A kerületi televízióban Takács Gusztáv, mint a rendezvény főszervezője invitálta a kerület lakóit a vásárba és a korcsolya pályára. Sajnos ki kell jelentsük, jelen híradásunkban az lenne a meglepő, ha arról tudnánk beszámolni, hogy a pálya és a vásár rendben és idejében megnyílt. Ezzel szemben a valóság azonban sajnos a szokásos.  Kudarc. Ez sem sikerült....

A pavilonok üresen állnak, hisz a jégpályának stillszerűen hült helye. Ennek oka, hogy az önkormányzat által megbízott vállalkozó nem kezdte meg idejében az előkészületeket, így nem is készült el a megnyitóra, amelyre nagyon készült a városvezetés. Persze feltehetnénk az a kérdést, hogy vajon senkinek nem tűnt fel, hogy a december 2-ra beharangozott megnyitó előtt pár nappal még nem vonult fel a vállalkozó építeni? A kérdés azt gondoljuk felesleges. Egy alkalmas városvezetés józan paraszti ésszel megáldott emberei ezt biztos megkérdezték volna. De hát ugye az alkalmasság, már sokszor megkérdőjeleződött.

fotó (13).JPGÍgy eshetett meg, hogy a szombati megnyitóra kirendelt kerületi óvodások nem csak a beígért korcsolyázástól voltak kénytelenek lemondani, hanem Ughy Attila polgármester megnyitó beszédéről is. Ő ugyanis itt szembesült vele, hogy ezt sem sikerült megoldani. Pedig kollégái annyira igyekeztek, hogy még három kamionnyi havat is hozattak a Városligetből, hátha attól előbb lesz jég. Nem lett....

Polgármesterünk így dolgavégezetlenül távozott és felült a Koppenhágába tartó MALÉV gép (bocsánat a megszokás) szóval repülőgép fedélzetére, és Hunyadi István városigazgató úrral elrepültek, hogy mint köztudott, a Havanna lakótelepen élők megsegítéséről szerezzenek újabb tapasztalatokat.

Ha a Havanna lakótelep problémával kapcsolatban nem is, de jégpálya építősből biztos találnak elsajátítható tananyagot a Dán fővárosban. Az egyik nemzetközi utazásokkal foglalkozó internetes szaklap a közelmúltban összeállítást közölt a világ 10 legjobb kültéri jégpályájáról. A listán első helyezett London után a dán főváros, Koppenhága lett a második. Reméljük ezt tudja Ughy Attila is.

Íme a koppenhágai második helyezett jégpálya:

Copenhagen1.jpg

 

Szólj hozzá

átverés hunyadi koppenhága alkalmatlanság attila;ughy attila; hunyadi istván takács gusztáv