2012. dec 06.

Tél tábornok újra váratlanul támadt

írta: Lmagazin
Tél tábornok újra váratlanul támadt

Aki ma reggel gépjárműbe szállt bizonyára gyorsan észrevette, hogy az utcák síkosságmentesítése az első havazás megérkeztével nem történt meg, és az éjszakai fagyok próbára tette a képességeket a megcsúszó kerekek úton tartása. Immáron harmadik évben jelent problémát, hogy a kerületi Városgazdát készületlenül éri a tél, több lakó jelezte, hogy a megszokott IVECO sószórós teherautón még nem volt fent a téli felszerelés, így az nem tudta az utakat síkosság-mentesíteni.

fotó (49).JPGEnnél nagyobb probléma, hogy a Városgazda elmismásolva a szakma követelményeit a fagyokban ültet fákat, épít járdákat, ami nagy valószínűséggel a későbbiekben komoly anyagi károkat fog okozni. Azon túl, hogy a technológiai előírásokat gondatlanul megsértve hóban-fagyban végzik el kapkodva azt a munkát, amit év közben kellett volna elvégeznie, az elvárható fenntartási munkáit sem végezte el a cég, számos helyen nincsenek befedve a frissen ültetett fák töve, valamint egyes helyeken 20-30 m3-nyi el nem szállított hulladék is felgyűlt, amit összefagyva elszállítani sokkal nehezebb feladat lesz, mintha a fagyok előtt elvégezték volna.

A felkészületlenség mindennél nyilvánvalóbb jele, hogy az önkormányzat épülete előtt egy több éves gyönyörű leandert hagytak elfagyni, miután a  várható fagyok ellenére nem szállították, vagy takarták be a növényt, és így kellett átvészelni a hajnali közel mínusz 10 fokot. 

fotó (50).JPGFigyelembe véve, hogy az Önkormányzat a meghirdetett jégkorcsolya-pálya projektet elbaltázta, továbbá elnézve a Városgazda látványos nemtörődömségét, ki lehet jelenteni, hogy Tél tábornok idén újra váratlanul támadt, de nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy ezt a hírt jövőre is megoszthassuk Önökkel.

A Városgazda projektjeit tanulmányozva csak azon töpreng az ember, hogy mi a károsabb: ha valamit nem csinálnak meg, vagy ha direkt megcsinálják. Ugyan a legendás álláshalmozó és világutazó polgármester, Ughy Attila jól érzi magát párizsi, malagai, koppenhágai, stb-stb. utazásai során, de a kerületben élőknek nagyon nem tetszik az, hogy a Lévai felügyelte, Banyár László vezette cég hibát-hibára halmoz.

fotó (51).JPG

Az első képen egy fagyott földbe frissen ültetett fa látható, körülötte hólé. A fa jó eséllyel nem éli túl a telet, miután a beszivárgó hólé az éjszakai mínusz tíz fokban megfagyasztotta a fa gyökereit.

A második képen látható a Madách utcában hetek óta gyűlő szemét és avarkupac, melyet senki nem vitt el.

A harmadik kép azonban sokkal izgalmasabb, melyen három dolgot is felfedezhetünk: az első egy közel két és félméteres leander, mely valószínűleg elfagyott az elmúlt éjszaka, miután a Banyár-féle társaság gondatlanul kint hagyta. A második érdekes felfedezés a kép bal alsó szegmensében látható. ez egy muskátli, melyet decemberre sem szedett be senki a Városgazdától.

A harmadik, és talán legmeghökkentőbb tétel Lévai István alpolgármester úr Opelje, amely egészen kivételes alkalommal szabályosan parkol az önkormányzat előtt. 

Szólj hozzá

pestszentlőrinc ughy attila lévai istván zoltán pestszentimre felelőtlenség alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre városüzemeltető attila;ughy attila; péntek tamás hozzánemértés lévai istván városgazda zrt banyár lászló