2012. dec 10.

Januártól itt az újabb adó

írta: Lmagazin
Januártól itt az újabb adó

Közzétették a bankok a januártól érvényes pénzkezelési tarifáikat, amelyből kiderül, hogy az összes pénzintézet az ügyfelek nyakába varrja a kormány tranzakciós illetékét, amely utaláskor 0,2 %, pénzfelvétel esetében 0,3%. De nemcsak az évi 160 milliárdos adó áthárítására látunk példát, hanem néhány banknál a számlavezetés és a bankkártya díja is növekedni fog.

Ughy-Kucsák_2.JPGA banki tájékoztatókból kiderül, hogy a CIB bank esetében saját ATM-ből 168 forintról 321-re nő a készpénzfelvétel díja, idegen automata esetében 393-ról 500 forintra. A Raiffeisen a korábbi 280 forint helyett mostantól 415 forinttal számolja a pénzfelvételt, az MKB, az Unicredit, az Erste és a K&H nem cifrázva a dolgokat egy az egyben 0,3 %-ot csap hozzá az eddigi jutalékához. Az Otp ugyanígy tesz azzal a különbséggel, hogy erőteljesen bünteti az idegen ATM használatát, ahol már 984 forintba kerül egy pénzfelvétel!

A hirdetményeket olvasva, nem jött be Orbán Viktor miniszterelnök Kossuth Rádiós jóslata, amelyben azt mondta " nincs itt semmilyen áthárítás, a bankadót sem tudták a lakosságra terhelni, a tranzakciós adót sem fogják".

Szerkesztőségünk szívesen teret adna Ughy Attila és Kucsák László, az Országgyűlésben ezeket az adókat is készségesen megszavazó pestszentlőrinci képviselőknek, hogy kifejtsék a véleményüket, miért támogatták az egyre nehezebben élő emberek újabb lehúzását.

Szólj hozzá

fidesz adó 18 ughy attila alkalmatlanság xviii kucsák lászló