2012. dec 12.

Panaszkodnak a Lakatos lakótelepiek

írta: Lmagazin
Panaszkodnak a Lakatos lakótelepiek

Megszaporodtak a Városgazdát érintő kritikák a Lakatos lakótelepről. A lakók a téli felkészülés kapcsán fogalmazzák meg panaszaikat, melynek lényege, hogy véleményük szerint a Városgazda menedzsmentje nem viseli szívén a lakótelep állapotát.

fotó (53).JPGA minket megkereső lakók panaszai alapvetően két nagyobb témát ölelnek fel. Egyrészt a településüzemeltetés kapcsán kifogásolják, hogy a lakótelep lassan úgy néz ki, mint egy hulladék sziget, ahol felvátva érik egymást a háztartási - és zöldhulladék gyűjtők. Külön említették, hogy az Építő utca 10-nél egy olyan hulladéksziget került elhelyezésre, melyet senki nem kért, és a telepítés óta folyamatosan zavarja a lakókat.

E kérdésben amúgy már egy több, mint 60 aláírást tartalmazó ív is készült, amiben a helyiek kérik a hulladéksziget eltávolítását, de a lakók által felkért Ternyák András képviselő többszöri megkeresés ellenére sem tudta jobb belátásra bírni a Hivatal munkatársait.

További probléma, hogy a lakók úgy érzik, hogy a Városgazda menedzsmentje és Banyár László tudatosan hagyja cserben saját munkavállalóit, amikor a munkások által folyamatosan gyűjtött lomb nem kerül elszállításra, így válik teljesen feleslegessé a kemény munka. További problémát jelentett, hogy az első havazáskor nagyon későn reagált a cég és a lefagyott, letaposott jég hosszú ideig tette veszélyessé a közlekedést a lakótelepen.

fotó (54).JPGA másik egyre növekvő problémát a folyamatosan romló közbiztonsági állapotok jelentik. Számos házba törtek be az elmúlt időben és a tönkrement térfigyelőrendszer alól egyre-másra jelentenek be gépkocsilopásokat. Sajnos mindkét kedveztőtlen jelenség Lévai István Zoltán alpolgármester felügyelete alá tartozik, de alpolgármester úr számára vélhetően mostanság ennél komolyabb problémák is vannak.

Ternyák András, a telep egyik korábbi képviselője kérdésünkre elmondta, hogy a lakók kritikái teljesen jogosak, szemmel látható a korábban példásan fenntartott lakótelep amortizációja, ami legtöbbször a Városgazda és a városvezetés tevékenységére vezethető vissza. Ő maga igyekszik előrelépést elérni a kérdéses hulladéksziget ügyében is, és ígéri, hogy ha szükséges, akkor közvetlen a Főkefénél fog eljárni az ügyben.

Szólj hozzá

fidesz pestszentlőrinc lévai istván zoltán pestszentimre felelőtlenség alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség városüzemeltető péntek tamás lakatos lakótelep hozzánemértés ternyák andrás lévai istván városgazda zrt banyár lászló