2012. dec 14.

A szociális ügyek Grincse

írta: Lmagazin
A szociális ügyek Grincse

csomó.jpg

Ha arról hall az ember, hogy a Kormányhivatal elmeszel egy kerületi rendeletet, vagy az önkormányzat vezetése súlyos jogkorlátozásokat vezet be, akkor rögtön lehet tudni, hogy Csomó Tamás alpolgármester keze van a dologban.

A kereszténydemokrata politikus sosem megy a szomszédba, ha bele kell rúgni az elesettekbe. Az "antiszociális ügyekért felelős alpolgármester" nyilatkozataival már korábban is több társadalmi csoportot sértett meg "sikeresen", de a tegnapi közmeghallgatáson - vélelmezhetően a karácsonyi hangulatot átérezve -, a közmunkásokba rúgott egyet a kereszténydemokrata politikus. Úgy gondoltuk, hogy egy rövid bejegyzésben érdemes felidézni azokat a mondatokat és ügyeket, amiket intő példaként már korábban is kigyűjtöttünk Önöknek.

Önkormányzati lakáskezelés: Csomó a felelőse az önkormányzati bérlakásoknak, de a folyamatos jogsértő rendeletek, az önkormányzati intézkedések elmaradása miatt folyamatosan kiadatlanul áll kb 40 darab önkormányzati lakás, amire ugyan jelentkező bőven lenne, kiadatlanul pedig nagyon sok pénzbe kerül a fenntartásuk, ennek ellenére a jogsértő rendelkezések miatt nem lehet szabályszerűen hasznosítani a lakásállományt.

csomó és lévai.jpgÉrdemes felidézni az alpolgármester egyik korábbi nyilatkozatát, hogy mit gondol a bérlakások használóiról: „Tehát ezzel kell számolni egyrészt, másrészt pedig a bentlakó állományt pedig annyira elzüllesztették a tartozásokat kifizető mentalitásból, magyarán a bent lakók nem fizetik rendesen nagy átlagban, vagy legalábbis jelentős mértékben a lakbért, illetve a lakáshoz tartozó egyéb költségeket. Az meg aztán még nagyon keveseknek jut még eszébe is, hogy esetleg festetni is kellene a lakásban pedig ez is kötelességük.”

Közmunkások: az "antiszociális ügyek alpolgármestere" a közmunkások helyzetével kapcsolatban is hangot adott a véleményének a tegnapi közmeghallgatáson. A Közmunkás Szakszervezet kerületi elnökének, Novák Károlynak felszólalásának apropóján - miszerint a heti bérfizetést váltsa fel a havi bérezés - szélesebb kontextusba helyezte a közmunkások ügyét. Elmondta, hogy ő egyetért a Kormány álláspontjával, miszerint azért jobb a heti bérezés, mert így a közmunkások zsebét nem húzza a pénz, mert amúgy elherdálnák és kocsmára költenék az ország egyes részein, de neki nagyon jó tapasztalatai vannak a kerületi közmunkásokkal kapcsolatban, akik segítenek a krumpliosztásban.

És ha már krumpliosztás: Csomó Tamás a felelőse a krumpliosztásnak, melynek nyugdíjasok a kedvezményezettjei. Ugyan az MSZP, a Közmunkás Szakszervezet javaslatára kérte, hogy kaphassanak az adományból a közmunkások is (nyilvánvaló, hogy semmivel nincsenek könnyebb helyzetben, mint egy nyugdíjas), de ezt a javaslatot a Fidesz nem valósítja meg. Ellenben híre ment annak, hogy a Fidesz vezette önkormányzat nem szégyellt szlovák krumplit vásárolni, miután hétről-hétre a magyar gazdák érdekeiért agitálnak.

Csak részben tartozik a tárgyhoz, hogy Ughy Attila és Csomó Tamás kiváló kapcsolatban van a Havanna-lakótelep helyi mezőgazdasági szakemberével, Chladek Tiborral, aki a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinetjének vezetője? (igen, jól értik: Havanna-lakótelepről mezőgazdasági szakértő).

Eddig Chladek - aki egy időnként újranyitó kiskereskedelmi egység tulajdonosa (Tanya bolt) - valamiért nem emelt kifogást a szlovák krumpli ügyében, de hát mint tudjuk "a Sas nem kapkod a legyek után".

Bejegyzésünk végéhez közeledve még gyorsan visszatérünk Csomóhoz, és elnézést kérünk az olvasóktól, hogy az antiszociális ügyekért felelős kereszténydemokrata politikus összes jogkorlátozó és jogsértő kezdeményezésével most nem foglalkoztunk, ígérjük, kerítünk rá alkalmat.

gazdák.jpg

A képen láthatóak:

  1. Galgóczi képviselő,
  2. a Kiss család két tagja,
  3. Csomó Tamás, az "antiszociális ügyek alpolgármestere" (balról a harmadik), 
  4. valamint a magyar mezőgazdálkodás ifjú letéteményesei: Chladek Tibor (Havanna-lakótelep)  a Fidelitas Mezőgazdasági Kabinetjének vezetője (jobbról a második) és Harangi Fülöp (Pestszentimre), az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Vidékért Munkacsoportjának vezetője látható. 

Szólj hozzá