2013. jan 17.

Egészen a vattacukorig terjed Ughy Attila kompetenciája, 2. rész

írta: Lmagazin
Egészen a vattacukorig terjed Ughy Attila kompetenciája, 2. rész

ughya_1.jpgLassan közismert tény, hogy kerületünk első emberének, Ughy Attilának neve egyet jelent az álláshalmozással. A kerületi tevékenységével, pontosabban annak hiányával kapcsolatban már számos anekdótát ismernek a az itt élők. Álláshalmozó polgármesterünk fővárosi tevékenysége eddig csak ritkán - bár akkor annál hangosabban - kapott nyilvánosságot. Mostani írásunkat ezért nevezzük hiánypótló műnek. A második rész következik! az elsőhöz kattintson ide!

"Önkénye      

 Egyre elkeseredettebb levelezésükre 2011. április 19-én az alábbi verdikt érkezett:

„Levelét, melyet a városligeti közterület-használat ügyében írt, köszönöm, megkaptam. Válaszom ez ügyben a következő: a Városliget-ben a továbbiakban utcai árusítás asztalokról, pultokról nem lehetséges. A Városliget kiemelt fejlesztési terület, a terület komplex rehabiliációja elindult. A továbbiakban a kereskedelmi tevékenység engedélyezésének tekintetében a városképi megjelenést, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Budapesti Vidámpark szempontjait is figyelembe véve a következő módon folytatható a kereskedelmi tevékenység: a Városligetben kereskedelmi tevékenység folytatására alkalmas, meglévő pavilonok bérlésére pályázatot nyújthat be a vállalkozó. Továbbá, a Fővárosi Állat- és Növénykert vagy a Budapesti Vidámpark területén belül lévő kereskedelmi objektumok bérlésére is pályázni lehet az üzemeltetőknél. Kérem a levélben foglaltak szíves tudomásul vételét.” 

Aláírás: Ughy Attila, tanácsnok. A dátum, ne feledjük, 2011. április 19. Különös módon április 26-ai /!/ keltezéssel újabb levelet kaptak, ezúttal már mint a Fővárosi Közgyűlés Közterület-hasznosítási Bizottságának elnökétől, Ughy Attilától, miszerint: „…A döntésre feljogosított Közterület-hasznosítási Bizottág a kérelmüket 2011. 04. 20. napján megtárgyalta és az Ön(ök) által kért közterület-használathoz nem járult hozzá”.

 Árpád apánk és a sósperec

 -Semmit sem értettünk – folytatta a történetet Kovács Balázsné -. Április 19-én érkezik egy elutasító határozat, amit másnap, 20-án tárgyalt az illetékes bizottság..?! Ekkor már egyre nagyobb kétségbeeséssel igyekeztünk megoldást találni, hiszen a megélhetésünkről volt szó s az idő csak telt. Már nem csak a fővárosi önkormányzatot, de dr. Szabó Mátét, az állampolgári jogok országgyűlési biztosát is megkerestük, aki a panaszunkra az alábbi választ küldte: „A /…/ vizsgálatom jelentéssel zárult, amelyben a Fővárosi Önkormányzat közterület-használati kérelmekkel kapcsolatos eljárását illetően visszásságokat állapítottam meg az Alkotmányban deklarált jogorvoslathoz való joggal összefüggésben. A jelentést megküldtem a Fővárosi Önkormányzatnak, valamint az illetékes minisztériumnak és kezdeményeztem a visszás helyzet megszüntetését /…/”

Ekkor már személyes meghallgatást is igyekeztek kiharcolni a nagy hatalmú bizottság elnökénél, de rendre sorozatos visszautasításokban volt részük, a legkülönbözőbb kifogásokkal:

-Az Olof Palme sétány közeli mellékutcájába kértünk engedélyt az asztali árusításra, de ezt a területet az elnök úr nemzeti emlékhelyként minősítette és közölte, hogy nincs helye perecnek Árpád apánk lába alatt… Az egész fővárost érintő közterületi rendcsinálásra hivatkozott, mind a Ligetet, mind az aluljárókat, mind a Margitszigetet értve ez alatt. Ebből mindössze a Liget lett célterep a jelek szerint. Arra nem kaptunk választ, hogy ha Nemzeti Emlékhely a Városliget s változtatási tilalom van, akkor vajon miként épülhetett meg a Nyereg, a Lizsé bővülése, a Pop-Up bár, hogyan magasodhatott kétszeresére a Robinson étterem..?!  

 Nem akarnak „mohákat” a Ligetben

Aztán némileg tisztult a kép egy hivatali elszólásnak köszönhetően:

-Egy alkalommal hallottuk valamelyik tisztségviselőtől, hogy hiába erőlködünk, nem akarnak „mohákat” látni a Városligetben. Elhűlve tudatosult bennünk, hogy ezért vonták vissza a tucatnyi árus engedélyét, köztük a miénket, mert az árusok túlnyomó többsége a roma származású Mohácsi családból származott?!

Több sem kellett, azonnal az Egyenlő Bánásmód Hatóság segítségét kérték a felháborító információ ismeretében. A Hatóság, mint megkerülhetetlen jogi intézmény, természetesen kezdeményezte minden érintett meghallgatását, a fővárosi hivatal jogi képviselőjét is megidézve. A kínos tárgyalás meghátrálásra kényszerítette a Közterület-hasznosítási Bizottság addig vehemens álláspontját és átmenetileg, ez év devember 31-ig engedélyezték a ligeti mozgóárusítást – gázoslufira. A kezdeményező Kovács család fújhatta."

Folytatjuk...

Szólj hozzá

fidesz hazugság polgármester átverés felelőtlenség alkalmatlanság ughy pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila;