2013. jan 23.

Jégpáncél borította a Városgazda által kezelt utakat

írta: Lmagazin
Jégpáncél borította a Városgazda által kezelt utakat

jegesutak1.JPGLátványos különbség volt a reggeli órákban a Főkefe és a kerületi Városgazda által kezelt utak minősége között. Míg a fővárosi cég által kezelt utak sónedvesek és jól járhatóak voltak a kerületben, addig a kerületi kezelésű utakat összefüggő jég borította.

A Városgazdának ismét nem sikerült időben elvégezni az utak síkosságmentesítését, annak ellenére, hogy a 0 és mínusz 1 fok közötti hőmérsékleten pillanatokon belül fel lehetett volna olvasztani a jeget, ha időben elindulnak a sószóró autók. Így a kerületi lakosságnak a reggeli órákban kellett szembesülnie a jégbordás utakkal, ami nagyfokú óvatosságra késztette az oktatási intézményekbe igyekvőket. 

jegesutak3.JPGBosszantó, hogy a Városgazda már az oktatási intézmények környékén sem végzi a dolgát, pedig ahol nincs zebra, ott könnyen kialakulhat balesetveszélyes helyzet. Mindez azért érdekes, hisz a Városgazda menedzsmentje külön nyilatkozatokat tett közzé a megfelelő felkészülésről, és az elmúlt években bővítette a célgépállományát. Azonban az elmúlt időszakban több olyan jelzés is érkezett, hogy a feladatokhoz szükséges feltételeket nem biztosította Banyár László.

Míg a fővárosi cég reggelre mindenhol biztosította a jól járható utakat, a kerületi vezetés ismét képtelen volt megbirkózni a feladattal.A jelenség mögött szervezési és vezetési problémák állhatnak, ami azt jelzi, hogy Ughy Attila továbbra sem képes biztosítani a minimális településüzemeltetési szolgáltatásokat a lakosságnak.

Szólj hozzá

fidesz polgármester 18 felelőtlenség alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre városüzemeltető attila;ughy attila; péntek tamás hozzánemértés városgazda zrt banyár lászló