2013. jan 28.

Betörők jártak Pestszentimrén

írta: Lmagazin
Betörők jártak Pestszentimrén

hapci.jpgEzúttal a Dózsa György utcában szemeltek ki maguknak egy családi házat a betörők vasárnap hajnalban, akiket az sem tartott vissza, hogy közben bent aludt a biztonsági őr édesapa és a tizenéves lánya. "Kerületi szokás" szerint ezúttal is a könnyen pénzre váltható értékekre utaztak az elkövetők: néhány perc alatt összeszedték a család laptopját, mobil telefonjait, felmarkolták a kabátokat és az ajtót nyitva hagyva távoztak.

A családfő elmondása szerint utólag áldja a sorsot, hogy nem ébredtek fel a betörők kotorászása közben, mert akkor Ő és a tizenöt éves lánya könyen lehet sokkal nagyobb bajba kerülhettek volna. A kezdeti rémület után a károsultak most a veszteségeket próbálják feldolgozni, de az esemény hatása alatt lévő tizenéves ismerőseinek azt mondta, hogy szeretne elköltözni a XVIII. kerületből.

Paradox módon a körzet képviselője a közbiztonságért felelős Lévai István alpolgármester, aki minden alkalmat meg szokott ragadni arra, hogy elmondja mennyire parádés a kerület közbiztonsága. Úgy tudjuk a heti rendszerességű betörések miatt környékbelieknél betelt a pohár és levelet készülnek írni Ughy attila polgármester számára kérve, hogy bízza szakemberre a helyben élők személyi és vagyoni védelmét. 

A károsult az esetet bejelentette a rendőrségen, viszont helyszíni nyomrögzítésre valamiért nem került sor, így nem valószínű, hogy az elkövetők valaha is horogra akadnak.

Szólj hozzá

fidesz betörés pestszentimre alkalmatlanság lévai istván