2013. feb 07.

Fejetlenség az iskolai beiratkozásban

írta: Lmagazin
Fejetlenség az iskolai beiratkozásban

Bejegyzés alcíme...

iskola 2.jpgMinden jel szerint magukra maradtak az első osztályba készülő XVIII. kerületi gyermekek szülei, mert sem az önkormányzat, sem az új oktatási rendszerért felelős tankerület nem adja meg a szükséges tájékoztatást az iskolai beiratkozások rendjéről.

A felsőbb útmutatások hiánya miatt több kerületi iskola is lemondta a leendő elsős szülők számára tartandó szülői értekezleteket, holott a korábbi rend szerint a gyermekek beiratkozási határideje február 28-a volt. Ezt követően az igazgatónak 15 napja volt arra, hogy az önkormányzatot írásban tájékoztassa a felvenni, illetve elutasítani javasolt gyermekekről.

A jelentkezések elfogadásában előnyt élveztek azok a kisiskolások, akik családja a beiskolázási körzetben, vagy a kerületben élt, illetve testvére már oda járt. A jelenlegi rendszerben ezzel szemben semmiféle támpontot nem kaptak az iskolák, így azt sem lehet kizárni, hogy jobb nevű oktatási intézmények esetében a környékbeli gyermekek máshol élő szülők ügyesebb lobbitevékenysége miatt lemaradnak a kiszemelt iskoláról.

Az érintett szülők egy része a kerületi oktatást kezében tartó és a változásokat az Országgyűlésben is megszavazó Kucsák László kormánypárti országgyűlési képviselőhöz fordult, ám érdemi választ elmondásuk szerint ezidáig nem kaptak.

Szólj hozzá

oktatás fidesz 18 fejetlenség alkalmatlanság kucsák lászló XVIII