2013. feb 18.

A fontos dolgokra jut idő?

írta: Lmagazin
A fontos dolgokra jut idő?

ughy_jpg_kicsi.jpgImmár majd másfél hónapja vár a kerületi pedagógus-társadalom Ughy Attila polgármester által tett, eddig beteljesületlen ígéretre. A történet már rég nem anyagi jellegű - hisz a megalázóan alacsony összegű étkezési jegy messze nem áll arányban a pedagógusok által tett erőfeszítésekkel -, hanem pusztán erkölcsi.

Vajon a számtalan állást betöltő, majd kétmillió havi jövedelemre szert tevő álláshalmozó polgármester milyen okok miatt nem tudta az étkezési jegyek kiosztását rendezni? Milyen különlegesen fontos feladatai lehettek a téli időszakban?

Akkor próbáljuk megtalálni a megoldást! Vajon a polgármester azért nem tudta idejében - az ígéreteinek megfelelően - kiosztani az étkezési jegyeket, mert fontos önkormányzati ügyek voltak? Nem, utoljára december 13-án volt ülés. Akkor biztos a parlamentben állt helyt a honatya? Sajnos nem, mert nem üléseztek. Akkor mégis, milyen halaszthatatlan okai voltak a késlekedésnek?

Hát, ugye nagyon fontos volt a gyulai fidesz frakció ülés, meg volt egy fontos "tanulmányi" út Hongkongba, aztán kijárt egy kis szabi a leterhelt polgármesternek. (Tényleg, tudja valaki, hogy a különböző állásokkal járó szabadságok összevonódnak?) Persze nem szabad megfeledkezni a pár napos mátrai kiruccanásról, meg ha egyszer Hongkongban volt a polgármesterünk, akkor logikus volt, hogy átugrott Vietnámba, hisz mindössze 1500 km a távolság.

Nézzük meg, hogy milyen közös pontok vannak Hongkong és Budapest között, tekintettel arra, hogy ez egy különlegesen fontos tanulmányút lehetett:

Város/Városállam Hongkong Budapest
Lakosság 7153 e 1740 e
Népsűrűség 6480 fő/km2 3313 fő/km2
GDP milliárd USD 363 cc 79
Terület 1104 km2 525 km2
Tengerpart  733 km 0 km
Időjárás  Szubtrópusi monszun Kontinentális

A polgármesterünk a kerület szempontjából ismét egy meghatározó tanulmányúton vett részt, így érthető, hogy a kerületért dolgozók miért nem kapták meg időben a megígért javadalmazásukat. Reméljük, hogy ha ők nem is, de a Havanna-lakótelepi lakosok bőrükön fogják érezni a lakótelep érdekében megtett fárasztó utazásokat.

Szólj hozzá