2013. már 17.

SOFI-s olimpikonok ünnepélyes köszöntése

írta: Lmagazin
SOFI-s olimpikonok ünnepélyes köszöntése

sofi.jpgA XVIII.ker. SOFI négy tanulója vett részt 2013. 01.26-02.05-ig a Speciális Olimpia 10. Téli Világjátékokon. A diákok kitartásuknak,    tehetségüknek köszönhetően kitűnően szerepeltek a nemzetközi megmérettetésen.

Az olimpikonok ünnepélyes köszöntésére az intézményben március 12-én került sor. A rendezvényen részt vettek az iskolát támogató cégek képviselői, akiknek köszönhető, hogy a tanulók eljuthattak az olimpiára:  a  HungaroControl Zrt. részéről Csontos János vezérigazgatói tanácsadó, és Kastnerné Horváth Tünde Kommunikációs szakreferens, a DSB Charity részéről Pavel Toplak (Szlovenia).    dr.Mester László, az Életjel AÍapítvány kuratóriumi tagjaként köszöntötte a sportolókat.  

Eredmények:
Mayer Barbara (gyorskorcsolya) 2 aranyérem, 1 bronzérem
Péter Dávid (gyorskorcsolya) 1 aranyérem, 2 bronzérem
Hingyi Ágnes és Hingyi Rita (páros műkorcsolya) 1 aranyérem
Egyéni műkorcsolya: Hingyi Ágnes 5, Hingyi Rita 6. helyezés

Miklósné Malek Erzsébet, a testnevelés munkaközösség elnöke, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség görkorcsolya szakág edzője látványos videofelvételekkel, fotókkal illusztrálta az ázsiai országban szerzett élményeket, a versenyek hangulatát. Az iskola sportolóit nagy szeretettel fogadták a vendéglátó országban. Mayer Barbi volt az első, aki az olimpián gyorskorcsolya sportágban aranyérmet szerzett, mégpedig két versenyszámban is.  Péter Dávid, mint azt Athénban, a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon megígérte, szintén aranyérmes lett. Hingyi Rita és Hingyi Ágnes a műkorcsolya páros verseny győzteseként kapott lehetőséget   arra, hogy a Világjátékok záró ünnepségén az ötszörös világbajnok Michelle Kwannal és a szintén világbajnok Kim Yu Na-val lépett fel egy közös programban a jégre.

Köszönjük támogatóik önzetlen segítségét.

Szólj hozzá